Ремонтираха покрива на ЦДГ “Веселушко” в Поморие

Ремонтът на покрива на ЦДГ „Веселушко” e направен и децата ще продължат ежедневните си занятия. Проблемите с оттичането на дъждовна вода и рушенето на мазилката в помещенията на градината, наложиха преместването на децата в други детски заведения за близо 2 месеца.

pokriv2

Некачествената работа при изграждането на детската градина, наложи нов ремонт само 6 години по-късно, съобщиха от общината. На покрива е направена хидроизолация и армирана замаска, поставена е поцинкова ламарина на борда и са подменени тръбите за водооттичане. На терасите също е поставена армирана замазка, хидроизолация и гранитогрес. Сменен е и наклонът за оттичане на вода, който е бил обърнат нерационално при построяването на сградата. Стойността на ремонта е 81 390.14 лв., 50 % от които са по линия на проект „Красива България”, а останалите 50 % са от бюджета на Община Поморие за 2013 г. Фирмата изпълнител по проекта е „СТИНИ” ООД – град София.

През 2007 година Община Поморие построи изцяло сградата на ЦДГ „Веселушко” на мястото на съборената стара сграда, като за целта използва средства от общинския бюджет в размер на 1 466 208,61 лв., уточниха от общината.

terasa1

1 коментар

  1. Е, бива бива,ама толкова калпаво да е построена детската градина,че след това пак ремонт не бива!!!