В Несебър няма да облагат с данък недвижимите имоти с данъчна оценка до 1680 лв

Не се облагат с данък недвижимите имоти с данъчна оценка до 1680 лв включително-това е едно от измененията и допълненията на Наредба №14 за определяне размера на местните данъци и такси, което ще влезе в сила от 1 януари 2014, ако съветниците гласуват предложените от зам .кмета на Община Несебър Иван Гургов промени на предстоящото заседание на Общинския съвет.

По предложение на Гургов Общинският съвет ще гласува и изменение и допълнение на Наредба №11 за определяне и администриране на местните такси и услуги на територията на общината.Измененията започват с таксата за детските градини, която за Несебър, Слънчев бряг, Обзор, Свети Влас и Равда е постоянна в размер на 20 лв./месечно. За останалите съставни селища постоянната такса става 10 лв.

За деца от 10 месечна до 3 годишна възраст за ползване на детска купня се заплаща купон за храноден от 3 лв. Предлагат се и редица зруги изменения в размера на таксите, които ако бъдат одобрени от местния парламент влизат в сила 3 дни след публикуването им във вестник „Слънчев бряг прес”.

Футдаментална точка в проекта за дневен ред е отчетът  за касовото изпълнение на бюджета, който ще бъде докладван от кмета Николай Димитров. Той е вносител и на  програмата за развитие на туризма, както и на предложението за кандидатстване по проект „Програма за развитие на селските райони” за осигуряване на средства за пътя Баня-Емона за участъка Иракли-Емона.

Проектодневния ред включва общо 34 точки, между които и тази за решаване на проблема за лодкостоянките на сдружението „Риболовна задруга” в Равда.

                                                                Максим МОМЧИЛОВ