Фестивал на науката ще се проведе в Бургас

На 26 и 27 септември 2013г. в  КЦ “Морско казино” и на открито в Морската градина в Бургас ще се проведе фестивал на Науката по Проект „Науката в Югоизточна Европа“ – SEE SCIENCE.

Участие във фестивала ще вземат изпратилите предложения в конкурса „Море от наука“ бургаски училища,  Университет „Проф.д-р Ас.Златаров“, както и гости от други страни. Между тях се отличиха опитите и експериментите в областта на физиката, химията, биологията и информационните технологии, изпратени от ГПНЕ „Гьоте“, ГЧЕ „В.Левски“, ПГЕЕ „К.Фотинов“, СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, ГПАЕ „Гео Милев“, СОУ „Епископ Константин Преславски“, Общински детски комплекс, както и  основните училища от общината – ОУ „В.Априлов“, ОУ „Л.Каравелов, ОУ „В.Левски“ от кв.Горно Езерово и индивидуални участници.

В събитието ще участват и всички партньори по проекта от Унгария, Италия, Австрия, Гърция, Словакия и Румъния. Най-иновативните проекти ще бъдат наградени по време на фестивала.

Фестивалите на науката SEE SCIENCE са едно уникално събитие, което се провежда за първи път в България и зарежда с много енергия и знания всички участници и гости. Община Бургас взе участие в учебно посещение на Научния фестивал в Любляна, където на открито бяха проведени оригинални експерименти във всички сфери на науката.

С провеждането на фестивала Община Бургас продължава целенасочената си работа към повишаване на интереса към науката, иновациите и високотехнологичните изследвания както на младите, така и на широката общественост.