Бареков влиза в политиката, но няма да прави патерици

Никой не ме е гонил от TV7. Тръгвам си сам, по собствено желание. Това заяви на пресконференция Николай Бареков, който потвърди информацията, съобщена по-рано, че се отказва от постовете в TV 7 и News 7, за да се включи в политиката. Като гражданин и общественик взех доста позиции в последните месеци. Смятам, че в един момент тези позиции ще тежат на телевизията. Аз съм преди всичко журналист и общественик, каза още Николай Бареков, като заяви, че няма да има нов изпълнителен директор на негово място. Той добави, че до този момент телевизията е имала двама изпълнителни директори, а сега остава само един – Десислава Тошева.

Политически проект, в който ще участвам, ще има. Няма да бъде лидерски проект, няма да наподобява всички сегашни проекти. ще тръгне от българските региони и граждани, ще тръгне отдолу. Българските политици не слушат никого около себе си – няма значение дали става дума за Станишев, Местан и Борисов. Аз имам важно качество мога да слушам хората. Следващите три месеца ще работя за това да слушаме гражданите, коментира Бареков.

Трябва да съумеем да изградим държава, която да работи в полза на гражданите. Това е най-важната реформа, която трябва да направим. Говорим за управление, което трябва да включва в себе си експертност, прозрачност, управление само в полза на хората, с грижа за тях, а не с грижа за банковите сметките. в последните 20 години един политик не си тръгна беден от управлението. В парламента много работа трябва да бъде свършена. Говорим за управление, което да има волята да промени ситуацията в държавата, продължи той.

Във властта ще влезем, когато създадем движение, спечелим избори. Няма да правим патерици. Ние ще бъдем за изваждането от властта на ДПС, ГЕРБ и БСП. Те натрупаха достатъчно провали. следващото управление не трябва да бъде патерица, както се заражда в момента. Ние говорим с много хора. Нямам нужда от спуснати бизснесмени, които да стават дясна или лява ръка. За мен едно управление трябва да е експертно, освен прозрачно, каза още Бареков.

Хоризонтът, който той начерта за реализация на проекта си, бе до европейските избори догодина през май. “Там трябва да се представим много силно”, коментира водещият, цитиран от Агенция Кросс.

 

 

 

7 Отзиви

  1. Цели се нависоко, дано не падне

  2. Иванина Герова

    Да и наистина без патерици, моля!

  3. Няма разбира се, иначе каква му е файдата…

  4. Дано има достатъчно подкрепа за да е нещо повече от патерица. Заслужава си да се изслушат идеите и да се даде шанс на новото.

  5. реалист

    Време е за нови лица в политиката, Бареков е идеален кадър и ще успее

  6. Дафина

    Разбира се, че то на нас ни е писнало от патерици и паразити!

  7. тройката

    Най е важно-БСП-ДПС-ГЕРБ-ВЪН ОТ ВЛАСТТА