Жестока катастрофа край Равда

Такси се вряза в автобус с пътници, 21-годишният шофьор на жълтата кола загина на място, трима са ранени. Катастрофата  стана в 07.52 часа на метри от кръговото кръстовище за Равда. Автобусът е превозвал туристи от Слънчев бряг за Бургас.

Автопроизшествието възникна между л.а. „Опел Зафира”, с бургаска регистрация, управляван от 21 годишния Н.В. от Бургас и автобус, собственост на фирма „Виктория Груп”, с пловдивска регистрация, управляван от 58 год. Д.К. от Бургас

Таксиметровата кола се движела отпред.  Шофьорът на таксито неочаквано решил да смени посоката, като предприел неправилна маневра и се врязал в задаващия се автобус. Гледката беше потресаваща след сблъсъка, съобщиха очевидци.

Трима от пътниците в автобуса са пострадали. Те са с леки наранявания. Прегледани са в бургаската болница и са освободени за домашно лечение. 21-годишният шофьор на таксито е загинал на място.

Причини за ПТП : движение с несъобразена скорост от страна на водача на лекия автомобил, който се врязал в автобуса, пътуващ от Слънчев бряг към Бургас.