Фолклорът на Странджа – в предпоследната спирка от Лятното турне на Бургас 2019

Странджански песни и танци ще радват публиката на Лятното турне „Бургас 2019“ тази събота /21 септември/ в Карнобат. Карнобат е 12-тата от общо 13-те общини в Бургаска област, които дадоха своето ясно „за“ Кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа. Богатството на местния фолклор ще покажат Сестри Ставреви и Професионален ансамбъл „Странджа“ на централния площад в града – “Трети март” от 18.00 часа. Златка и Ирина Ставреви, наричани още „белите лястовици на Странджа“, ще представят на публиката най-доброто от своя репертоар. Дуетът е създаден през 1992г. и от тогава до днес двете певици имат зад гърба си редица музикални албуми, документални филми, а едни от най-красивите странджански песни са се превърнали в тяхна визитна картичка. За доброто настроение на публиката ще се погрижат и професионалистите от ансамбъл „Странджа“, под наставничеството на художествения ръководител Марио Егов. Ансамбълът е създаден през далечната 1965г. и до момента е изнесъл над 6000 концерта у нас и в чужбина. Лауреат е на наши и международни конкурси, а разнообразният му репертоар не спира да трупа овации и много почитатели през годините.

Град Карнобат се намира на 50 километра от град Бургас, като и този път ще има организиран безплатен транспорт дотам и обратно. Местата са ограничени и желаещите да го ползват трябва да побързат да се снабдят с билети от Пресцентъра на Община Бургас (ул. “Александровска” 26, партер) или от Туристическия информационен център (на входа на подлеза на Операта). Билетът е БЕЗПЛАТЕН и има за цел единствено да гарантира място в автобуса както на отиване, така и на връщане. Един човек има право на не повече от 4 билета. Осигуреният транспорт има за цел да улесни публиката, която се интересува и желае да присъства на събитията, включени в летния тур на Бургас 2019. Тръгването за Карнобат е в 16.30 часа от Областна управа – Бургас, връщането – в 20.00 часа. Началото на концерта е в 18.00 часа.

Кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа 2019 е подкрепена от тринадесетте общини в област Бургас. Повече информация ще намерите на фейсбук-страницата: https://www.facebook.com/Burgas2019, както и на www.Summer2019.Burgas.bg