Христо Стоичков ще награди победителите в шампионски турнир по футбол в Поморие

Футболният елит на страната и чужбина ще гостува в перлата на българското Черноморие, петзвездния Гранд Хотел Поморие

Дванадесетгодишни футболисти от шест страни ще се се борят за победа в детския шампионски турнир, под егидата на спортен клуб Лукойл. Финалният кръг на турнира ще се проведе от 19 до 22 септември на  стадиона в гр. Поморие.

В последния кръг на съревнованието ще се срещнат сръбският “Червена звезда“, турският „Галатасарай“, украинският „Днепър“, румънският “ Васлуй“, „Динамо“ от Тбилиси( Грузия) и московският “Локомотив“. От страна на домакините ще участва „Нефтохимик“ Бургас. Финалната футболна среща ще се проведе на 22 септември от 13:00 ч.

Предишните турнири са провеждани в Молдова, Чехия, Литва, Сърбия и Турция под лозунга „Футбол против расизма“ и са обединили децата от двадесет и три страни. Посланици на турнирите са били победителите на шампионската лига на УЕФА Владимир Шмицер, Игор Доброволски, Едгар Янкаускас, а също и известният сръбски нападател Саво Милошевич.

Като съдия на финалния мач от предстоящия турнир, ще се включи легендарният български нападател, притежател на “Златна Топка“ и „ Златна Обувка“ Христо Стоичков. Компания на бившия треньор на Барселона, ще прави друг представител на шампионите от УЕФА, от португалския „Порто“ Едгар Янкаускас . Сред тях гости на турнира ще бъдат и президентът на БФС, член на изпълкома на УЕФА – Борислав Михайлов и от руския футболен съюз Николай Толстых.

Домакин на пресконференцията с участието на всички гости ще бъде Гранд Хотел Поморие. Тя ще се състои веднага след приключването на финалния мач и церемонията по награждаване на победителите от 14:00 ч. в конферентната зала на петзвездния луксозен хотел в Поморие.

 

2 Отзиви

  1. Чакайте,домакин не е Бургас,а Поморие,но Поморие няма да играе в този турнир.Защо?
    Поморие има само един стадион.За какъв централен стадион говорите?Освен това се казва Барселона,а не Барселана!
    Боби Михайлов да се разкара,че в Поморие не е добре дошъл след като затри футбола ни!
    Камата да идва и да прави детско-юношеска школа като тази в Етрополе!

  2. НЕ МИХАЙЛОВ,А К.ПАНАЙОТОВ,М.СЪБЕВ,ТЕ ЗАТРИХА ФУТБОЛА в ПОМОРИЕ…