Вие сте тук: Начало » Актуално » ГЕРБ дари 60 000 лв. за лечението на директор

    ГЕРБ дари 60 000 лв. за лечението на директор

    След като през миналата година ГЕРБ дари 98 000 лв. за лечението на бургаската ученичка Аделина Коджабашева – Ади, тази седмица от партията беше преведена сумата от 60 000 лв. за животоспасяваща операция на директора на Професионалната гимназия по механоелектроника и електроника в Бургас Роза Желева.

    Средствата са от държавната субсидия на ГЕРБ и вече са на разположение на Роза Желева, която е и общински съветник в морския град, съобщиха от ГЕРБ Бургас.

    Сумата беше отпусната от ръководството на партията, след мотивирано искане от страна на групата народни представители от ГЕРБ-Бургас.

    Операцията е животоспасяваща, тъй като и двата бъбрека на 47-годишната Роза Желева не функционират от три години. Бъбречната недостатъчност е хронична, а процедурите по хемодиализа на Желева вече са по три пъти седмично.

    Семейството на Роза Желева е в контакт с водеща многопрофилна болница в Истанбул, Р Турция. Тази есен там ще имат възможност да извършат трансплантация на орган. За целта Роза Желева трябва да бъде хоспитализирана за изследвания и подготовка за операцията възможно най-скоро.

    За съжаление семейството не разполага с цялата необходима сума за интервенцията и лечението.

    Учениците на Роза Желева организираха благотворителен концерт за събиране на средства, в който се включиха десетки нейни възпитаници. Цялата гимназия се ангажира с тази кауза, тъй като Желева е една от най-уважаваните преподавателки в града. Помощ беше отпусната и с решение на Общинския съвет на Бургас, като искането беше подкрепено от всички политически сили. Въпреки това сумата за трансплантацията не беше събрана в пълния си размер.

     

    Горе