Мира Бенатова официално напусна bTV

bTV се раздели с още едно от популярните си лица. Официално разследващата журналистка Миролюба Бенатова вече не е част от екипа на телевизията, обявиха от медията.

“Напускам bTV, но не и журналистиката. Решението ми да си тръгна от телевизията не е плод на моментни обстоятелства, а на дълго обмисляне от каква промяна имам нужда, за да продължа личния си професионален път. След 13 години в bTV чувствам, че нямам какво повече да дам, така че да съм полезна за развитието на телевизията. На този етап искам да се отдалеча от всекидневния информационен поток и да опитам предизвикателството – работа с по-малък екип, в проект, извън новините”, посочва Бенатова, предаде Kross.bg

“bTV ми даде всичко необходимо, за да се развия и утвърдя успешно като телевизионен журналист. Благодаря на Люба Ризова и целия мениджърски екип за подкрепата в моменти на изпитание за професионализма и волята ни. Вярвам, че по-доброто за всички ни предстои”, коментира тя.

За раздялата между двете страни се заговори още преди няколко седмици, когато Бенатова публично защити и посочи причината за напускането на Цолова и Николаев.

„Вратата на bTV остава отворена за Миролюба, която може да разчита на подкрепата на телевизията и занапред”, увериха пък от медията.