Изложба ще показва спортната слава на Поморие

По инициатива на кмета Иван Алексиев, в Поморие за първи път ще бъде открита уникална по рода си изложба „Спортната слава на Поморие”, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Тя ще обхване периода от най-ранните данни за спортните успехи на поморийци до наши дни.

В тази връзка се умоляват всички спортисти и спортни деятели от община Поморие да съдействат за организирането й. Идеята да бъдат изложени всички спортни отличия, документи, исторически данни, екипи, снимков и друг материал свързан със спортния живот на Поморие, ще допринесе за популяризирането на спортната история и личните успехи и постижения на поморийци сред жителите и гостите на града. А Поморие има с какво да се похвали.

Всички събрани предмети и отличия ще бъдат изложени във фоайето на НЧ „Просвета” през месеците ноември и декември 2013 г. В края на декември, за втора поредна година ще бъдат отличени 10-те най-добри спортисти за 2013 г. на община Поморие и ще бъдат представени всички участници в изложбата.

Община Поморие гарантира опазването на предоставените предмети и документи. Срокът за събирането им е до 18.10.2013 г. в стая № 23 в сградата на Община Поморие. Предаването ще се извърши с приемо-предавателен протокол. Телефон за информация: 0596/26323, моб. тел.: 0882420077, Аделина Чолева, експерт „Спортни дейности”