С успешен туристически сезон, Слънчев бряг посреща Световния ден на туризма

Световният ден на туризма 27 септември е добър повод да отдадем дължимото признание на хората, които работят за развитието на българския туризъм, отбеляза Пейко Янков, изпълнителен директор на най-голямото хотелско дружество в Слънчев бряг „Слънчев бряг хотел холдингс”АД .

С открит поздравителен адрес, Пейко Янков поздрави днес по случай Световния ден на туризма целия екип на хотелското дружество, всички туристически деятели и туроператорски фирми.

Туристически сезон ’2013 е най-успешният за Слънчев бряг от началото на икономическата криза досега, по обща преценка на хотелиери и туроператори.

„Слънчев бряг отново защити международния си имидж на най-харесван и посещаван български курорт”- добавя Пейко Янков.

В навечерието на празника, водещото хотелско дружество в Слънчев бряг отново отчита силен туристически сезон с пълна 100 % заетост на хотелските бази през летния период. Резервациите за хотелите на „Слънчев бряг хотел холдингс” започнаха още през декември м.г. Най-голям дял от туристите в хотелите на холдинга и този сезон заемат немските туристи, следват ги туристите от Русия, Централна и Източна Европа и др.

Ще се радваме, ако не само чужденци, но и все повече български туристи посещават Слънчев бряг, за да оценят модерните хотелски бази и условия за релакс, спорт, забавления и семеен туризъм, които предлагаме, защото създадената представа за Слънчев бряг „у дома” в България съвсем не е обективна, счита изпълнителният директор на най-голямото хотелско дружество в курорта.

Според Пейко Янков, туризмът отново се доказа като най-успешно работещият отрасъл в българската икономика. А градът на ЮНЕСКО – Старият Несебър и най-големият български курорт Слънчев бряг имат своята неоспоримо водеща роля и значение за световната популярност на България като туристическа дестинация.

Световният ден на туризма се отбелязва ежегодно на 27 септември от

1980 г. насам по решение на Световната организация по туризъм към ООН.

Целта на този празник е да се фокусира вниманието на международната общественост към значимостта на туризма за развитието на социалната, културната, икономическата и политическата сфера на обществения живот.

Темата на Световния ден на туризма за 2013 г. е “Туризмът и водата: защита на нашето общо бъдеще”. Тази тема подчертава нарастващата роля на туризма за по-ефективно използване на водните ресурси и достъпа до тях.