По 25 килограма хранителни продукти като помощи получават нуждаещите се

13 563 души за цялата Бургаска област имат право на помощи по програмата “Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз” на БЧК. От 7 до 31 октомври започва първият транш на раздаването на храните по програмата. Те ще бъдат разпределяни в Бургас. Има разкрити пунктове във всеки един общински град със съответните отговорници. Всеки един бенефициент ще получи 25 килограма от 10 вида хранителни продукти: ориз – 3 кг; брашно – 4 кг; захар – 5 кг; олио – 5 л; зрял фасул – 1 кг; леща – 2 кг; конфитюр – 2 кг; пчелен мед – 1,5 кг; вафли – 0,900 кг; картофено пюре – 0,750 кг.

Всеки, който е включен в списъците, получени от Агенцията за социално подпомагане, трябва да си носи личната карта, за да си получи храните. Право на помощи имат лицата, които са получили целева помощ за отопление през последния отоплителен сезон, майки- осиновителки, лица, които са получавали през предходната година месечна надбавка за отглеждане на дете с увреждане, семейства, които са получавали еднократна помощ през предходната година за покриване на разходите за началото на учебната година, както и лицата, които са полагали грижи за хора с увреждания и са участвали в националната програма „Личен асистент”. Ветерани от войната също ще имат право на помощи по програмата “Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз” на БЧК, ако доходът им не надвишава официално определената линия на бедност за съответната година.

Програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз” се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и се прилага от Държавен фонд „Земеделие”.

 

 

 

1 коментар

  1. А в Поморие къде се раздават помощите?