Задържаха извършител на кражби в Каблешково

На 04.10.т.г. около 13.00 ч. в Полицейски участък – Каблешково към Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 28 годишен мъж от Каблешково, за това, че от дома му, разположен на ул. «Хан Крум», е извършена взломна кражба на сак с дамски дрехи, несесер с чифт златни обеци, позлатена скъсана гривна, сребърни гердан и обеци и две бурканчета с монети за сумата от около 40 лева. Общата стойност на нанесената щета е в размер на около 500 лева. В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от служители на Полицейски участък – Каблешково е установен извършителят на кражбата. Това е криминално проявеният Й.А., 30 годишен от Каблешково, който е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. Констатирано е, че 30 годишният мъж е извършител и на втора кражба от частен дом в Каблешково, разположен на ул. «Любев Каравелов», обитаван от 62 годишна жена. Деянието е осъществено на 03.10.т.г., като в дома е проникнато през незаключена балконска врата – отнети са : обеци и колие от бял хромиран метал, маркова стоманена гривна, златен пръстен с тегло около 4 гр., пръстен от злато и сребро с грамаж около 10 гр. и мобилен телефон. При извършеното претърсване откраднатите вещи са открити в дома на Й.А. Работата по случаите продължава.

2 Отзиви

  1. Балконската врата се подценява. Хората си мислят, че като имат здрави и надеждни входни врати всичко е наред и за това не очакват обир. Обаче статистиката казва, че повечето обири стават именно през балконската врата и през прозорците. Все пак едно голямо браво, че са го заловили човека. За такава дребна сума рядко представителите на реда си вдигат пръста.

  2. пак че краднем

    Крал и пак ще краде вместо да търка наровете до живот!Това е абсурдистан хващат ги но полиция,следствие и съд са като триглавата ламя!Всяка глава иска да яде и подкупите валят като дъжд над тропика….нон стоп!А и всичко е толкова тромаво и мудно никой не си дава зор!Виж ако откраднат от тях ще си скъсат гъза за да намерят и осъдят този който им е откраднал тяхното но за чуждото никой не го е еня!