Изложение „Световно образование” отваря врати в Бургас

На 9 октомври 2013 г. /сряда/ от 10.30 ч. в хотел „Приморец” в Бургас ще бъде официално открито международното образователно изложение „Световно образование”.

„Световно образование” ще отвори врати с изложбена експозиция с фотоси и интервюта на 14 изявени български студенти от бургаски регион. Всички те са пътували по проекта и в момента се обучават в елитни европейски университети.

На откриването ще присъстват близки и приятели на студентите, директорите на елитните бургаски гимназии, чиито възпитаници са студентите, както и ректорите на .двата български университета.

След края на изложението експозицията ще бъде преместена пред сградата на Община Бургас, където жителите на морския град ще могат да се запознаят с успехите на бургаските студенти зад граница.

За първи път изложението в Бургас ще събере под един покрив както представители на елитни топ университети от Великобритания, Холандия, Дания, Швейцария с българските университети от региона. В изложението участие ще вземат Бургаския университет „Проф. Д-р Асен Златаров” и Бургаския свободен университет. Проектът се реализира в партньорство с Община Бургас, която подкрепи усилията на организаторите на изложението да популяризират резултатите от проекта „Световно образование” чрез постигнатите отлични резултати от изявените ученици от региона..

„Световно образование” е най-големият образователен проект, който се изпълнява от 11 години в България и информира българските ученици за възможностите за обучение зад граница. Партньори по проекта са над 200 чуждестранни университета и колежи от цял свят, представители на които на ротационен принцип и по предварителна програма всяка година посещават няколко големи града в България за лични срещи със семейства, ученици и образователната общественост. Бургас е домакин на изложението от 2011 г. като всяка година стотици ученици от региона получават безплатни професионални консултации и лични срещи със западни кариерни консултанти. Бургас е първият град, в който в партньорство с общината се изпълнява пилотен проект за отваряне на проекта за участие на български водещи университети.