Канят се гимназистите на Втори национален поетичен конкурс „Непознати улици“

За втора поредна година Мария Мутафчиева, Община Бургас, Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ – Бургас и издателска къща „Знаци“ канят гимназистите от цяла България да участват в Националния поетичен конкурс „Непознати улици“. Организаторите посвещават тазгодишното му издание на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019-та.

Конкурсът се провежда за ученици от VII до XII клас включително. За него те могат да предложат новите си стихове на свободна тематика или да представят отдавна написани. Журито, което и тази година ще оценява творбите, е в състав: Мария Мутафчиева – вокал и автор на песните на “Мери Бойс Бенд”, Милена Андонова – директор на ГПАЕ „Гео Милев” и Румяна Емануилиду – издател, писател и главен редактор на вестниците „Черноморски фар” и „Фактор”. Ще бъде отличено Първо, Второ и Трето място в категориите: „От VII до IX клас“ и „От X до XII клас“.

Избраните творби ще бъдат публикувани във вестник „Фактор“. Авторите им ще получат награди от Община Бургас, ГПАЕ „Гео Милев“, издателска къща „Знаци“ и музика от Мери Бойс Бенд. Всички участници и техните приятели ще имат възможност да се срещнат лично с Мери на 4 ноември в 11:30 часа в зала “Георги Баев” на Морското казино в Бургас.