ГЕРБ внесоха нов вот на недоверие

ГЕРБ внесоха нов вот на недоверие срещу правителството. Както по-рано заявиха този път искането е за провала в регионалната политика.

Първият вот, отхвърлен с гласовете на БСП и ДПС преди седмица, беше заради провал в областта на инвестиционното проектиране. “Надявам се през идната седмица, в рамките на 7-дневния срок, управляващото мнозинство да осигури работещ парламент, за да има смислена дискусия, в която да се чуят аргументите на ГЕРБ относно това, което се случва в тази секторна политика”, заяви след внасянето депутатът от ГЕРБ и бивш председател на парламента Цецка Цачева.

В мотивите към внесения вот ГЕРБ излагат в 8 точки аргументите си за провала на правителството.

“Очевидно ГЕРБ се явяват на поправителен по правенето на вот на недоверие”, заяви пред журналисти в парламента Сергей Станишев. „Видяхте колко нелепо беше поведението им в първия вот на недоверие. Те дори не можаха да формулират и обосноват една теза. Да не говорим за това, че се стигна до абсурдна и небивала практика в целия свят тези, които искат вота на недоверие, да бягат от него”, заяви Станишев.

„Очевидно това е отговорът на ГЕРБ за дискусията за тефтерчето на Филип Златанов. Видяхте как позорно избягаха и се скриха от тази дискусия, която всъщност разкрива технологията на властта в България в последните 4 години – задкулисието, манипулациите, рекета, изнудването на хора, притискането на хора, покриването на конфликти на интереси на тези, които са удобни на властта, и натопяването на тези, които по някакъв начин не са удобни на управляващите – лично на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, защото е ясно, че зад абревиатурите Б.Б. и Ц.Ц. стоят именно тези две личности, които отсъстваха от залата. Сега се стараят да отвлекат вниманието”, добави той, цитиран от Агенция Кросс.