Дискутират рисковото поведение сред младите

Регионална кръгла маса ще се проведе в петък /11 откомври/ от 10.00 часа в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“. Темата е „Превенцията на ХИВ, СПИН, зависимости и рисково поведение сред младите хора и уязвимите групи. Активното взаимодействие между заинтересованите страни и работа в мрежа“.

Целта на кръглата маса е да се представят най-добрите практики с фокус – здравна превенция и да се обмени информация между експертите от различните общини. В срещата ще се търси още насърчаване на сътрудничеството и координацията между заинтересованите страни от държавния и неправителствения сектор и да се повиши ефективността на политиките за здравна превенция на местно и национално ниво.

В нея ще вземат участие представители на Община Бургас, Регионална здравна инспекция, Регионален институт по образование, РУ „Полиция“ – Бургас, Созопол, Карнобат, Затвора, Местната комисия за борба с трафика на хора, Бургаски свободен университет, Центъра за обществена подкрепа, Общински младежки клуб „J. J. Cool A“, БЧК, местните комисии по борба с противообществените прояви на малолетни и пълнолетни в Бургас, Айтос, Руен, Созопол, Несебър, училищни психолози, медицински специалисти, социални звена и от неправителствени организации.

Регионалната кръгла маса е организирана от Местен координационен офис по СПИН, Община Бургас с подкрепата на Местен обществен комитет по СПИН и Националната програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“.