Вдигаме преграда по границата с Турция

България ще изгради 30-километрова преграда по границата с Турция, в близост до Елхово. Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов.
Според него това ще намали потока от лица, които минават нелегално границата ни и ще позволи пълен контрол над бежанците, предаде КРОСС.
Загражденията ще бъдат вдигнати в района на Елхово, където минава 85% от бежанския поток и където граничните патрули нямат видимост. Оградата ще струва 5 млн. лева.
Вътрешният министър Цветлин Йовчев е поискал на днешното заседание на кабинета да бъдат отпуснати за бежанския проблем допълнително 26,7 млн лева от бюджетите на всички ведомства, ангажирани с бежанската криза, съобщи още Маринов и изреди ведомствата – БЧК, НРС, ДАНС, МО, МВР, МЗ, МЗХ, Агенцията за бежанците. По думите на Маринов никой от министрите не е възразил на исканите суми. Парите са до края на годината и трябва да покрият вече направените и предстоящи разходи. По-голямата част от тях ще бъдат за МВР.
Предстои в понеделник Министерски съвет да заседава извънредно за бежанците, на него ще се реши и въпросът за допълнителите средства, каза още заместникът на Йовчев.