Предстоящи заседания на областния управител

На  18 октомври /петък/  от 11.00 ч. в голямата зала на Областна администрация в Бургас ще се проведе  петнадесето заседание на Регионалния съвет за развитие на  Югоизточен район под председателството на  г-н Павел Маринов – областен управител на област Бургас. На срещата ще присъстват представители на министерства, областни управители, кметове на общини, представители на синдикални и браншови организации, представители на НПО на територията на Югоизточен район.

На заседанието ще се актуализира състава на Регионалния съвет за развитие след проведените през месец май парламентарни избори, ще се актуализират  и  представителите на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район  в  Комитетите  за  наблюдение  на  Оперативните  програми  за  период  2007-2013г. както и  в тематичните  работните групи  за разработване на Оперативните програми  за периода 2014-2020 г. Областният управител на Бургас ще приветства  новите  членове  на съвета  и ще ги  призове да обединят усилията си в една добра координация и партньорство за постигане на устойчив растеж и благоденствие на Югоизточен район.

Предстоящо посещение в Бургас на проф. Светла Бъчварова, председател на Комисията по земеделие  и храни в Народното събрание

На 19 октомври /събота/  от 10 часа в голямата зала на Областна администрация в Бургас под ръководството на областния управител Павел Маринов ще се проведе разширено заседание по проблемите на земеделието и животновъдството в Бургаска област с участието на председателят на Комисията по земеделие и храни в Народното събрание проф. Светла Бъчварова. За участие в заседанието  са поканени народни представители, кметове на общини, селскостопански производители и представители на НПО от региона.