Висши функционери от ГЕРБ потвърдили, че Цветанов и Борисов са провели мащабна фалшификация

Николай Бареков излезе с отворено писмо в отговор на питането на Бойко Борисов и партия ГЕРБ относно скандала с костинбродските бюлетини, предаде КРОСС.

Информацията за фалшивите бюлетини в Костинброд стигна до мен от два независими източника, като единият от тях е човек, свързан със самата печатница. В последствие висши функционери от ПП ГЕРБ ми потвърдиха, че Цветан Цветанов и Бойко Борисов са провели първата си мащабна фалшификация на изборите още през 2011 г., когато масово бяха избрани кметове на ГЕРБ и Росен Плевнелиев за президент, обяснява Бареков в писмото.

Моето убеждение като гражданин е, че дясната ръка на Бойко Борисов като кмет и премиер – Росен Желязаков е нарочен от самите организации за изкупителна жертва. Призовавам г-н Желязков да разкрие цялата истина. Подобна мащабна организация може да бъде извършена само под ръководството на Росен Плевнелиев и Бойко Борисов, които заедно назначиха служебното правителство. В сигнала ми до прокуратурата съм написал, че експремиерът Бойко Борисов лично ми показа състава на правителството и се похвали, че изборът е лично негов няколко дни преди официалното му обявяване. Фалшификацията на изборите е била подготвена внимателно със следната последователност: избор на печатница, свързана с ГЕРБ; медийна подготовка чрез поръчкови социолози, които обявяваха несъществуваща преднина за ГЕРБ; купуване от ГЕРБ на ръководства на целия партии, които да играят роля на тяхна патерица в парламента; купуване на цели изборни секции в края на изборния ден и подмяна на бюлетините.

Като гражданин аз съм с чиста съвест и убеждение, че върхушката на ГЕРБ и лично Бойко Борисов, заедно с машата си Цветан Цветанов, са хора с престъпно мислене и без задръжки да посегнат на единственото гарантирано от Конституцията и спазвано допреди ГЕРБ право на народа – да избира и да бъде избиран. В моята политическа дейност ще бъде заложени гарантирането и спазването на човешките права в страната и пълна ревизия на незаконно придобитите облаги като премиер и вицепремиери на Бойко Борисов, Симеон Дянков и Цветан Цветанов, както и „назначения” от тях президент Росен Плевнелиев, пише още Бареков.

Готов съм по всяко време да бъда призован и разпитан от прокуратурата на Република България, завършва писмото си Николай Бареков.