Излезе операционната система Windows 8.1

Microsoft пусна актуализираната си операционната система Windows 8.1 . Тя може да се изтегли от Windows Store. За потребителите на Windows 8 обновлението е безплатно, но тези с Windows 7 ще трябва да платят по 119 долара (за стандартната версия) или 199 долара (за професионалната).
Разработчиците са направили промени в ключовите приложения, включително и в „пощата” и „календара”. Като най-важна промяна се смята връщането на бутона “старт”. Той обаче няма да отваря класическото си меню, а просто ще препраща потребителя към новия интерфейс.
По-рано се съобщаваше, че в Windows 8.1 ще има над 20 нови и подобрени приложения и услуги.
Повечето от тях обаче не са видими с просто око и съдържат множество оптимизации на софтуера и начина му на работа. Виртуалната клавиатура е с леко променен и подобрен дизайн, интеграцията на облачната услуга SkyDrive е доста по-широка и потребителят вече може да разположи три или повече приложения от новия интерфейс на един екран, ако резолюцията на дисплея го позволява. Internet Explorer 11 също ще предлага някои малки, но полезни подобрения като неограничен брой табове, с възможност за тяхното прехвърляне от едно Windows устройство на друго.