Григор Димитров с първа победа в турнира на ATP

Най-добрият български тенисист спечели надпреварата в Стокхолм, след като на финала пречупи третия в световната ранглиста Давид Ферер (Испания) с 2:6, 6:3, 6:4.

“Успехът означава много за мен, за моя екип, за всички, които ме подкрепят през годините – семейството, приятелката и всички около мен”, заяви Григор след триумфа. След това разкри, че е получил десетки SMS-и, от които най-специалните били от приятелката му и от фамилията.

“Победата е нещо голямо не само за мен, но и за моята родина – продължи Димитров,цитиран от Агенция Фокус. – Хората там имат нужда да видят, че всеки може да успее. Надявам се да оценят моята победа и това да мотивира малките деца и хората в клубовете да работят по-усърдно.”

На въпрос кои са хората, които са му помогнали най-много да се изгради като тенисист и кои са любимите му състезатели, Григор отговаря:

“Баща ми ме научи да играя. Дължа всичко на него. Гледал съм Пийт Сампрас, Андре Агаси и Роджър Федерер. Играя бекхенд с една ръка от малък и затова се фокусирах върху тях. Моят стил прилича не техния. Никога не съм искал да копирам някого. Искам даси имам нещо мое. Играя така, както чувствам, че трябва да играя и искам да продължа така.”

„Поздравления за Григор, той изигра много добър мач. Още веднъж поздравления и успех в бъдеще. Загубих, тъжен съм, но благодаря на феновете за подкрепата”, бе краткият коментар на световния №3 Давид Ферер, който след последната точка от яд счупи ракетата си, а малко по-късно я подари за спомен на едно от децата в публиката.

Един от първите, който поздрави Димитров, бе и собственикът на едноименната тенис академия Патрик Муратоглу. “Наистина съм щастлив за успеха на Григор. В кариерата на всеки има за преодоляване различни нива и в Стокхолм той направи една от важните стъпки,” коментира Муратоглу.

Гаджето на Гришо, световната №3 Мария Шарапова, сподели по случая: „Това е наистина специален момент!”.