ДНК тестът потвърди: Сашка и Атанас са биологичните родители на “русия ангел”

Сашка Русева и Атанас Русев са биологичните родители на намереното в гръцки катун 4-годишно русо момиченце Мария. Това показва ДНК тестът, който МВР назначи за изясняване на случая, съобщи днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, предаде КРОСС.
ДНК пробите от ромското семейство са взети вчера. Със съдействието на гръцката полиция, бяха получени снимка и ДНК-профил на детето.
В България са проведени оперативно-издирвателни мероприятия по случая. Установени са лица, за които се предполага, че биха могли да бъдат родители на малката Мария. Те са пребивавали в Гърция и са работили в района на град Патра. Там българската гражданка ражда момиченце. Прибира се в България и оставя детето при хората, при които е работила.
Образувано е досъдебно производство, че Русева е продала детето си. Въпреки това пред полицаите тя е отрекла да го е правила. Казала, че е оставила детето при хората, при които е работила.
Русева е признала, че не е кръщавала детето си. Малката Мария няма нито документи за самоличност, нито акт за раждане.
Българските родители на русото дете бяха открити преди ден след разпространена информация в гръцките медии. Веднага след това Русеви бяха разпитани от властите, като от разказа им стана ясно, че пребиваването им в южната ни съседка и раждането на Сашка там съвпада с данните, с които гръцката полиция разполага за малката Мария, отгледана в местен ромски катун.
Семейство Русеви има 10 деца, а 4 от тях също са руси и синеоки, както е самата Мария – признакът, който усъмни гръцките власти преди седмица. Албинос в рода на майката предполагаемо е отговорен за светлия вид на някои от децата й.
Според нея те били поели ангажимента да се грижат за детето. Жената твърди, че на 23 октомври 2013 година е гледала телевизия, и на екрана е разпознала мъжа и жената, на които е оставила бебето си. Според нея малката Мария прилича на останалите ѝ деца.