Тишев /БСП/: Обходите на Поморие и Ахелой са предвидени за изграждане

Позиция на Областния председател на БСП –Бургас

Николай Тишев

С изявленията, които представители на регионалната структура на политическа партия ГЕРБ направиха през вчерашния ден, те за пореден път доказаха своя стремеж към дезинформация на гражданите.  Внушения от рода:  ” Дотук с развитието на Бургас и областта при това правителство”, нямат нищо общо с истината и по никакъв начин не кореспондират с очевидните факти. Сегашното правителство, за разлика от предходното, не разделя общините на наши и чужди. Не използва прийомите на  предишното управление като насочване на финансовите потоци към кметове на “наши” общини, докато други бъдат ощетявани и нарочвани в бележника на Златанов да бъдат “ударени”. Искам да уведомя народните представители от ГЕРБ, че решаването на важните за Бургас и региона проблеми продължава да е приоритет за правителството. БСП – Бургас е получила уверение, че обекти като пътя  Бургас – Слънчев бряг, който включва и обхода на Ахелой, са предвидени за изграждане. Същото важи и за  северния и южния обход на Бургас, които впрочем трябваше да бъдат планирани и изградени още при предходното правителство. Сигурни сме, че към момента няма проект с изрядна документация, свързан с Бургаска област, който да е спрян или замразен.

Нека представителите на ГЕРБ Бургас да се ограничат с облъчването с мантри на обществото и да се придържат към фактите. Въпреки че те очевидно не са в тяхна полза. А  именно – в развитие са множество важни инфраструктурни проекти, като например – само през последния месец Министерски съвет учреди безвъзмездно право за строеж на рибарско пристанище “Поморие”. Това ще позволи реконструкция, престрояване и надстрояване на съществуващите и изграждане на допълнителни пристанищни съоръжения. Във връзка с изпълнение на проект “Проектиране и изграждане на екозони Вая и Форос,  Община Бургас получи безвъзмездно имот от 60 декара в града. Той обхваща брега на езерото Вая по протежението на бул.”Тодор Александров”. / И двете общини са с кметове – представители на ПП “ГЕРБ”/.

Можем да продължим да изброяваме, но считаме за по важно да отбележим, че това, което направи правителството на Пламен Орешарски за няколко месеца в социалната и икономическата сфера е повече, от свършеното от правителството на Бойко Борисов за четири години. Когато доходи и социални помощи бяха замразени, безработицата достигна невиждани размери, а полицейщината и страха станаха част от ежедневието на гражданите.