Община Карнобат ще плати 1 349 000 лв. за нова офис сграда

1 349 146 лв. с ДДС ще плати община Карнобат, за да придобие собствеността върху модерна офис сграда в суперцентъра на града. По този начин администрацията ще може да разположи всичките си звена на едно място, ще оптимизира работата си и ще улесни гражданите, които търсят нейните улуги и помощ. Сградата е съседна на съществуващата, в която в момента работи кметът и неговият екип. Кметът Георги Димитров гарантира, че ще дължимата сума ще бъде покрита безлихвено в рамките на 12 месеца. Нещо повече, г-н Димитров отказа срокът да бъде увеличен до 18 месеца и прогнозира, че на базата на прогнозите и на счетоводните анализи сумата за покупката ще платена изцяло до началото на месец юни 2014 год., т.е много по-рано от заложеното време в договора.

По време на заседанието на общинския съвет стана ясно, че при преговорите през миналия месец продавачът е бил убеден да направи отстъпка от близо 400 000 лв. от първоначалната оферта. Спестените средства ще останат в общинския бюджет и ще се използват за други нужди. Сделката ще бъде осъществена изцяло със собствени приходи на общината, което е доказателство за добрата финасова политика и балансирането изпълнение на бюджета до момента. Общинският съвет вече упълномощи кметът да реализира покупката.

Пред съветниците Георги Димитров изтъкна безспорните ползи от придобивката, която ще остане за гражданите и за администрацията години наред. Последната сесия на местния парламент беше проведена за първи път именно в новата офис сграда, в която общината разполагаше до момента само с един етаж.

 

 

 

1 коментар

  1. ДА СИ ОПРАВЯТ УЛИЦИТЕ ,А ПОСЛЕ АДМИСТ.СГРАДИ….