Кметът на Пловдив- на прокурор

Бившият телевизионер Николай Бареков даде пловдивския кмет Иван Тотев на прокурор заради конфликт на интереси. Оказва се, че 600 души, участвали в Международния фолклорен фестивал, са били настанени в семейния хотел на Тотев, а общината е платила нощувките им,предаде Агенция Кросс. През лятото в града под тепетата се проведе фолклорен фестивал, финансиран изцяло от община Пловдив. Всички участници – около 600 души, са спали в семейния хотел на Тотев “Империал”. Членът на движението “България без цензура” – адвокат Дяко Дяков, заяви, че очаква бърза реакция от прокуратурата.

Независимият общински съветник, който наскоро премина в лагера на Бареков – генерал Димитър Цветков, казва, че общината мери с двоен аршин политическите партии. Генералът визира вчерашното премахване на шатрите, които хората на Бареков опънаха пред общината. От движението са подали заявление към местната власт за мирен палатков протест. От общината обаче им отказали без основание, а според Цветков, който беше зам.-кмет по реда и сигурността, единствено в правомощията на общината е да посочи друго място.

“Очаквайте в най-скоро време големи изненади. От другата седмица тръгва страшен протест срещу Тотев. Ще има големи проблеми на извънредната сесия, която се очаква да се свика до 10-ина дни”, добави Цветков. Тя ще касае искане на обяснения от кмета за скандалните записи, които изтекоха в интернет.

Прокуратурата ще проверява и скандалните записи, които уличават пловдивския кмет в подготвянето на незаконни решения, които да се приемат от Общинския съвет и назначаването на симпатизанти на ГЕРБ в администрацията.

 

2 Отзиви

  1. Кметът на Пловдив Иван Тотев си е пълнил собствения хотел на гърба на общината!
    Е това вече е прекалено!
    Но като се има предвид ,че е от ГЕРБ, нещата са ясни!

  2. A Kmeta na Pomorie koga go po4va prokuraturata