Отлагат изграждането на кръговото кръстовище до манастира за неопределено време

Преди седмица зам. кметът Кунчо Гайдов обяви, че общината ще започне изграждането на кръговото кръстовище до манастира в Поморие. Уви, но това няма да стане скоро и не се знае изобщо кога ще стане? Причината за спиране на решението беше съобщено от кмета на общината Иван Алексиев с думите:

aleksiev2„Решението за стартиране на кръговото кръстовище временно го замразявяме! Съжалявам Гайдов, че трябва да го кажа и да ти спра ентусиазма и желанието да стартираш кръговото кръстовище, но на 30.10. Върховният съд ни изненада много неприятно. Във връзка с водния проект на гр. Поморие,  разширение на пречиствателна станция и рехабилитация на ВиК мрежата, имахме обжалване за избор на изпълнител на строителен надзор. Пет месеца продължи тази сага, минахме през комисията за защита на конкуренцията, потвърди нашето решение, но ВАС отхвърли нашето решение и заповедта на кмета и на върна в последната процедура, която е за ценообразуването.”

Алексиев заяви още, че вече е издадена нова заповед за назначаване на комисията, която да преразгледа офертите и вероятно до края на месец ноември ще има ново решение. Все още не се знае какво  ще се случи след това, защото е възможно някоя от фирмите, след оповестяване на класирането, отново да обжалва.
„Ние не можем да стартираме този голям проект без строителен надзор. Основните комуникации обаче, които трябва да минат, са през това кръгово кръстовище. Всичко беше съгласувано с изпълнителите на кръговото кръстовище и с изпълнителите на големия проект. Трябваше първо да копаят големите машини, да прекарат довеждащият водопровод и главната канализация, от там да тръгнем да запечатваме и да реализираме самото кръгово кръстовище. Ако ние в момента реализираме самото кръгово кръстовище и преасфалтираме абсолютно всичко след три месеца трябва да копаем наново, защото от там минава довеждащ тръбопровод, главен водопровод за стара градска част и главен канализационен колектор. И след три месеца отново ще разкопаваме и децата ще ни се смеят, че правим тези глупости. Решението сме го коментирали, поемам отговорността, но спирам реализирането на кръговото кръстовище, докато няма яснота за големия проект” коментира решението Алексиев

6 Отзиви

  1. за какво ви е изобщо кръгово там, пак правите тъпи работи необмислени като синята зона и велоалеята

  2. На тоя тиквеник поморийския кмет вече му викам "Чертожника". Първо разчерта града в синьо и жълто, туристите грам незнаят за какво са тия линии.
    После разчерта мегаяка велоалея, разчерта дузина легнали полицаи да дразнят хората.
    Сега ще чертае КРЪГ, ебаси ненаядения.

    • Анонимен

      Кмете, даваме ти ултиматум да качиш велоалеята на тротоара докато не е застрояно между Стария и Новия град,че такава велоалея няма никъде в света!Отпуши движението по ул. "Княз Борис Първи"!!!

  3. Анонимен

    То хубавите неща в Поморие или не се случват или ако се случат, то отнема страшно много време.

  4. Тази вело алея наистина е най-големия абсурт, който съм виждал в България. Явно, че не само аз мисля така. Ще ме извинява кмета, но просто да коригира нещата, защото му се смеят всички. Кръговото е добре да го има, но общината не е подготвена да реализира дори проекти от такъв мащаб, а какво остава за изкуствени острови. Първо се подготвят нещата и след това докато не се случат не се хвалят, че ще правят това и онова, защото остава разочарованието като някой в пълното си право си защити интереса пред съда.

  5. И защо е добре да има кръгово ?!
    Има едно голямо АКО за това кръгово и то е свързано с отсечката зад 25 блок, но това не виждам как ще се случи в близките 15 години.
    Нещо не схващам мераците на някои на харчат народни пари и същевременно да врякат насам натам, че нямало такива!