ГЕРБ-Приморско предлага да отпаднат таксите за снабдителите на търговски обекти в общината

Да отпадне заплащането за издаване на разрешително за зареждане на търговски обекти в община Приморско през летния сезон. Това предлагат групата общински съветници от ГЕРБ, които вече са входирали своето предложение в ОбС-Приморско.

„През изминалия летен сезон се създаде известно напрежение при зареждането на търговските обекти със стоки в община Приморско. За да избегнем неприятната ситуация, която беше най-осезаема в Китен и Приморско, предлагаме промяна в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги на територията на общината. Проблемът може да бъде решен, като отпадне издаването на разрешителни за зареждане на търговски обекти със стоки. Към този момент се заплаща 25 лв. на месец за едно превозно средство, а за година сумата е 200 лв. Ако предложението ни бъде прието, ще отпадне и издаването на задължителен стикер, с който се посочва регистрационен номер, марка на МПС и период на плащане”, заяви общинският съветник от ГЕРБ-Приморско Захарина Неделчева.

Тя коментира, че с промяната в Наредбата се цели облекчаване на режима през лятото и въвеждане на свободна зона за всички, които зареждат търговски обекти. Докладната ще бъде разгледана на предстоящото редовно заседание на Общинския съвет в края на месеца.