Отбелязоха професионалния празник на служителите на реда

Тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя за отбелязване Професионалния празник на служителите на реда – 8-ми ноември, бе проведена пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи, разположен пред сградата на ОДМВР – Бургас.

В церемонията освен ръководството на Областната полицейска дирекция участваха зам. областният управител Евгени Врабчев, началникът на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Бургас комисар Антон Мирков и бургаски магистрати. В свое обръщение по случай празника директорът на ОДМВР – Бургас комисар Милен Димитров изрично благодари на полицейските служители, на чиито плещи лежи нелеката задача по подсигуряване на реда и спокойствието в страната, както и гарантирането на правата и свободите на гражданите. Комисар Димитров изрази своето възхищение от отговорността и жертвоготовността, с която служителите на реда изпълняват своя дълг, като наблегна на факта, че приоритет в работата на полицаите е интереса на българските граждани. „Точно тези граждани разчитат полицаите да запазят живота и имуществото им, да бъдат безпристрастни и безкористни съдници на поведението им на пътя, да бъдат навсякъде, където се чувстват незащитени и се нуждаят от тяхната намеса. Като се има впредвид, че и аз съм един от Вас” – продължи комисар Димитров – „напълно съзнавам какво е да работиш в системата на МВР. Знам какво означава за съпругите ви, за децата ви, за родителите ви да ви изпращат ежедневно на работа и да чакат да се върнете живи и здрави. Знам обаче и какво е удовлетворението от добре свършената работа, от благодарността в очите на безпомощния човек, потърсил ни за помощ, както и вътрешното задоволство от възтържествуването на справедливостта”.

Към топлите думи на Директорът на ОДМВР – Бургас се присъедини и зам. областният управител – Евгения Врабчев, който поздрави полицейските служители с 8-ми ноември, като им пожела да бъдат здрави и горди, че служат на българския народ! С поднасянето на цветя и едноминутно мълчание, зам. Областния управител сведе глава пред подвига на полицаите, изгубили живота си при изпълнение на служебния дълг, като напомни на колегите им, че отговорността българските служители на реда да се ползват от авторитета, който им се полага в обществото, не е само на вътрешното министерство, а на всеки един човек, като част от гражданското общество.

По време на тържествената церемония, директорът на ОДМВР – Бургас комисар Милен Димитров награди и служителя на м. октомври – това е полицай Недялко Канев от „Охранителна полиция” към Районно управление „Полиция” – Царево, за това че благодарение на професионализма и инициативността му са задържани двама созополчани, отглеждали канабисови растения в землището на с. Велика, общ. Царево. Констатирано е, че 13-те канабисови растения са били засети в саксии и скрити на горска поляна край с. Велика. Малко преди задържането си, 24-годишния Д.Я. и 27-годишния Д.М. поливали канабисовите растения. Спрямо созополчаните вече е образувано досъдебно производство, а канабиса е иззет и унищожен.

Полицай Недялко Канев получи почетна грамота „Полицай на месеца” лично от Комисар Милен Димитров, който го награди освен с “обявяване на благодарност” и с индивидуална парична награда в размер на 100 лв. Служителят от царевското полицейско управление благодари за оказаната му чест, като подчерта че за него е гордост, че точно в навечерието на 8-ми ноември е отличен с голямата награда. Полицай Канев подчерта, че разглежда наградата, като отличие за цялото крайморско управление, а не като индивидуален приз, тъй като това е признание за цялостната работа на служителите от Районно управление „Полиция” – Царево, ръководено от главен инспектор Красимир Киров.