Богомил Манчев: Завеждам дела срещу всички, които ме наклеветиха

„Досега не са ме разпитвали за нищо, не са ме питали дори как се казвам, дали съм наистина Богомил Манчев. Когато следствието приключи, ще си потърся правата срещу тези, които ме клеветят”. Това обяви шефът на “Риск Инженеринг” Богомил Манчев по повод обвиненията за длъжностно присвояване, които му бяха повдигнати. Бизнесменът бе освободен срещу рекордната гаранция от 1 милион лева, която в последствие беше намалена на половина, предаде КРОСС.

„Научих, че гаранцията трябвало да гравитира около 10 процента от това, което имаш. Една от компаниите, с които работим, внесе гаранцията ми. Искахме да заменим паричната с банкова гаранция, защото не виждах смисъл”, добави той. Бъдете търпеливи, ще видите скоро политическите и частни интереси, които стоят зад моето обвинение. Не е нужно да се гадае, трябва да се случат определени събития Казах, че човекът е икономически субект, а не че е с мустаци, или от БСП”, заяви Манчев.

Той вече води 3 дела срещу Стефан Гамизов, който наскоро го обяви за „шеф на енергийната мафия”.

„От ГДБОП бяха силно изненадани като влязоха в офиса ни, очакваха може би, че сме само аз и секретарката и пишем фактури”, сподели Манчев. „Компанията ни върти оборот между 30 и 50 милиона евро, а това е много за България. Натрупахме опит с годините – повече от 22 години като частна компания. Тя има своята уникалност и е потрубна някому”, похвали се той.