Десислава Терзиева: Плажовете трябва да се отдават само на концесии

Плажовете трябва да бъдат отдавани само на концесия, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева след среща с областния управител на Бургас Павел Маринов. Министър Терзиева е в морския град, където откри конференцията “Черноморският автомагистрален пръстен – предизвикателства и перспективи”.

Плажовете трябва да бъдат разделени на различни категории, като градски, извънградски и такива в туристическите комплекси, е позицията на министър Терзиева. Тя каза още, че е необходима промяна в методиката за определяне на концесионните възнаграждения, което ще позволи част от неатрактивните плажове да си намерят стопани. Съществува риск доста от плажовете да останат без стопани, предупреди министърът. Става въпрос за по-неатрактивните плажове. Плажните ивици към които няма интерес за концесиониране може де се отдават под наема за период от една година с цел да бъдат обезопасени през активния сезон, допълни тя.

Дългосрочното стопанисване на плажната ивица под форма на концесия е по-удачно от наемните отношения, е категорична Терзиева. Концесионерът е стимулиран да инвестира, да се грижи по-добре за състоянието на плажа като природен ресурс и да обезпечава безопасността на посетителите, заключи министърът.

1 коментар

  1. totalna potkrepa na mafiata..