Цачева: Днес сме тук, за да кажем стига

За по-малко от шест месеца на управление няма държава. Те сринаха държавата, обяви в началото на митинга на ГЕРБ депутатът и бивш председател на парламента Цецка Цачева.
Първи беше парламентът. След едни безцпрецедентни избори те не успяха да ни победят.
Със своите планове и сценарии, написани по учебниците на ДС, успяха да излъжат гражданите. Успяха за първи път в парламентарната история на България със задкулисни хватки и процедури да направят така, че да се конструира парламент. След това бе правителството, съставено със златния пръст на Сидеров, посочи Цачева.
Никой днес не знае къде се взимат решенията за това управление – дали в Сараите, или на „Позитано”, или под пластмасовата маса на Сидеров, добави тя.

Днес сме тук, за да кажем стига. Искаме България да има стабилно управление. Искаме откритост, почтеност и компетентност, стабилно НС, защото само то може да излъчи стабилно управление. За да се случи това, ни трябват избори, защо само изборите в ситуация като днешната могат да отпушат това противопоставяне между хората.
Това, което те правят и в днешния ден с нас. Ние първи обявихме, че ще бъдем в Пловдив със симпатизантите си. Трябва ни стабилно НС, трябва ни мнозинство, за да приемем онези промени в Конституцията, които спъват управлението на държавата. А защо не и нова Конституция. За това обаче ни трябват нови избори. Тук днес ГЕРБ казва оставка, подчерта Цачева, предаде КРОСС.