Орешарски призова за обединение

България изживява труден период в развитието си. Страната се намира в институционална криза, икономическа депресия и задълбочаващо се разделение в обществото. Това бяха първите думи, които преди 5 месеца написах за начало на програмата на кабинета. За съжаление обаче това звучи актуално и сега, каза в словото си министър-председателят Пламен Орешарски.
Трудно е да стабилизираме страната. Сигурно по-лесно би било да се оправдаем с наследството. Не съм го правил, няма и да го направя, защото това няма да помогне на никого. Ще продължим да бъдем толерантни и да работим за доброто бъдеще на страната си, подчерта той.
Според премиера в момента повече от всичко е необходимо отговорно поведение. Единственият фактор, който може да осигури спасение, е толерантността. Интеграцията като взаимодействието между хората е преди всичко толерантност, заяви Орешарски.
Да протегнем ръка към съмишлениците си, но и към тези, които мислят различно от нас. Силата е в съединението. Вярвам, че ще намерим пътя, че няма да се загубим в мъглата. Зная, че след всяка буря идват светлите хоризонти и си струва да работим за тях, предаде КРОСС.