Борисов: Орешарски е обида за думата премиер

ГЕРБ е партия, която има своята кауза. ГЕРБ е единственият препъни камък на БСП и ДПС. Това заяви на националния митинг на ГЕРБ в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов.
Искам да ви помоля, когато се дават такива обидни квалификации към симпатизантите на една партия, те не го заслужават. Като партиен лидер се радвам, че Станишев е лидер, вече десет пъти го побеждавам. Виждате, че БСП я докараха до там че не може сама да направи митинг.
Ако не е батко Доган, да им композира влак за София, да им ги докара… БСП сама и митинг не може да направи, каза още той.
По отношение на изказването на премиера, че всеки държавен служите, включил се в протеста, ще бъде уволняван, Борисов заяви, че Орешарски също е държавен служител.
Той е на партиен митинг на БСП. Следователно той трябва да бъде уволнен, трябва да си подаде оставката, подчерта той.
Поне веднъж да си удържи на думата и да си подаде оставка. Няма да го наричам премиер. България е имала добри премиери, той е обида за тази дума. Ще сезираме Европа за тази закана на премиера – да уволнява държавни служители, защото ходят на митинг, закани се лидерът на ГЕРБ.
Борисов си призна пред множеството, че по време на мандата си правителството му е допуснало много грешки.
Аз допуснах много грешки. Кълна се, че съм си извадил дълбоки изводи и поуки от това, което се случи и на мен, и на партията, подчерта той./КРОСС/