Станишев се извини за възродителния процес

БСП имаме историческа вина пред българските турци – за възродителния процес и се извиняваме за това. Днес сме тук заедно с много други парти и организации, защото искаме да кажем – уважаваме всяко мнение, няма да допуснем шантаж и няма да допуснем мутрите да се върнат на власт. Няма да допуснем да продължат разграбването на България. Ще държим котараците на Борисов далеч от държавното кебапче. Искаме справедливост и ще постигнем социална отговорност на правителството. Това заяви по време на митинга в подкрепа на правителството председателят на БСП Сергей Станишев.
Всеки ден кабинетът работи за промяната, която хората поискаха – да се разграничат икономическите интереси от държавата, да помогнем на пенсионерите, на майките с деца, работим за това да има най-сетне икономическо развитие и работни места, да могат хората да живеят достойно, каза Станишев.
Готови сме да водим диалог с всеки, ние чуваме различните мнения. Но искаме всички да чуят десетките хиляди хора, които са тук. За да може премиерът да осъществи нужните промени, ние трябва да му дадем подкрепа, отбеляза червеният лидер.
Няма да ви предадем. Няма да се изплашим. Няма да ни купят. Няма да ни пречупят. Защото каузата ни е голяма. Ще бъдем заедно, ще бъдем силни, ще бъдем диалогични и ще направим така, че България да бъде добър дом за всички наши съграждани, обърна се Станишев към привържениците на БСП, съобщава КРОСС.