Изпратиха Маргото с аплодисменти /видео/

Десетки поморийци, приятели и познати на Маргарита Гюрова изпратиха секретарят на читалище “Просвета 1888” в последния й път. Фоаето на поморийското читалище  едва събра опечалените, дошли да се сбогуват с Маргото, както всички я наричаха.

Темпераментната, обичана и уважавана поморийка от много културни дейци, почина в късния неделен следобед, след дълго и мъчително раково заболяване.

На поклонението пристигнаха и известни личности,  представители на местната власт, журналисти, актьори, певци и музиканти. Сред тях бяха кметът Иван Алексиев и неговите заместници,  зам. председателят на общинския съвет Неделчо Стайков, бившият кмет Петър Златанов и много други.
Поклонението завърши с бурни и нестихващи аплодисменти, които изпратиха Маргото в последния и път.

МАРГО,
Какво от туй, че си замина толкоз рано?
(Макар, че всички искахме да поизчакаш).
През своя кратък, земен път,
ти стори толкова неща да се запомнят.
Раздаде и последното, което имаше дори на тез,
които малко заслужаваха.
И колко още би могла да раздадеш, а
ко все пак, бе останала.

Читалище “Просвета 1888” гр. Поморие

Приемете нашите съболезнования по повод смъртта на Маргарита от колектива на Културния център, Театъра “Христо Ботев” и целия град Димитровград, Сърбия . За винаги ще помним Маргото като велика актриса, изключителен ръководител и организатор, приятел, но преди всичко велик Човек!

Поклон пред вечната и памет!

Културен център Димитровград

Директор Зоран Андонов ___________________________________________________________________________ До Читалище „Просвета 1888г.”– Поморие Уважаеми приятели,
Приемете нашите най – искрени съболезнования по повод кончината на Маргарита Гюрова. Ние – музейните служители в Къща музей „Пейо К. Яворов”- гр. Чирпан – скърбим за големия човек и приятел, с когото 25 години ни свързва общото служение на каузата „Яворов” .
Тя беше вдъхновител, организатор и участник в множество прояви, посветени на великия поет. В продължение на десетилетия тя беше основния двигател на Яворовите дни в Поморие. Запомнящи са и нейните участия в Яворовите януарски дни в Чирпан.
Изразяваме своите дълбоки съболезнования и на роднините и близките на Маргарита Гюрова. Поклон пред светлата й памет!
От колектива на Къща музей „Пейо К. Яворов” – Чирпан
18.11.2013г.