Д-р Енева против отменената синя зона в Поморие

Председателят на Общински съвет Поморие д-р Милена Енева сподели открито, че съжалява за взетото решение на администрацята за отмяната на “синята зона” в града. Същата деликатно изрази мнение, че не е уместно да се намалява туристическия данък на предстоящата сесия  по предложение на общинската администрация.

Ето какво заяви д-р Милена Енева по време на вчерашната открита оперативка.

Изказване на д-р Милена Енева

В четвъртък предстои поредното заседание на общински съвет със сравнително кратък дневен ред, 45 точки. Искам да коментирам това, с което г-н Алексиев ни занимава в началото. Искам да кажа, че който присъства, нямам нищо против да се изнасят, да се предават тези комисии, но който е присъствал на заседание на комисии знае, че аз съм един от хората, който никога не е премълчавал мнението си. Стигали сме до много конфликти, но нормално е в работата. Учудвам се от тези коментари. Единственото решение, за което съжалявам, че съм гласувала по предложение на общинска администрация, беше отмяната на „синята зона”. Там много се двоумях, гласувах „за”, но това е единственото решение, за което съжалявам, че подкрепих администрацията. За мен „синята зона” трябваше да работи. Така, това е кратък анонс.
Получени са материалите, кметовете предполагам, че сте се запознали, нямам нещо, ще се опитаме да обсъдим и въпросът за спортната площадка. Да, това е един от проблемите, които един месец работим в напрежение между общинския съвет и администрацията. Смятам, че ще стигнем до добро решение.
Относно коментара за туристическия данък чувам, не знам, чувам, че администрацията иска да предложи намаляване на туристическия данък. Не знам дали това ще е някаква мярка да го събираме по-добре, тъй като тази година община Поморие направи толкова много за туризма. Имам предвид участитето и на такива световни борси, и Лондон и Пекин, рекламните материали, информационния туристически център. Не знам дали това е правилната мярка за намаляване на туристическия данък, но вие ще изложите своите аргументи, ще го обсъдим.
Иначе след обсъжданията по населени места ще направя график за комисиите, за да можем по искане на кмета и зам. кмета по финанси да приемем преди края на календарната година да приемем бюджет-2014

21 Отзиви

  1. Стана ли ви ясно кой ще плати за премахнатите бабуни? Честито на всички баламурници, дето им повярвахте!

    • За всичко плаща народа, дали за премахване, дали за поставяне, дали за проектиране и т.н.
      Проблемите обаче остават !!!
      Следва конфронтация (видно в цялата ни Родина) , която още повече ще допринесе за упадъка, икономически и социален …
      Взимайте си поука от нескопосаните си действия и бездействия!

  2. Започни да караш колело. Вече заприлича на БИДОН

    Синя Зона ще има само за д-р Енева след 2-год. Да видим като почне да плаща дали ще иска да има синя зона когато не паркира на служебните места.СКОБИТЕ ВИ ЧАКАТ.

  3. Махайте я (докторката) !!! Такива комунистически начини на мислене не ни трябват !!!

  4. Докторката, да си гледа болните и да не се занимава с неща, които не са и работа.

  5. Не търпят критика и веднага си показаха грозните гербави лица.

  6. Мустафа А.

    ТОВА ЛИ ОТГОВОРЪТ НА КМЕТА И СЪПАРТИЙЦИТЕ МУ НА ГРАЖДАНСКИТЕ ИСКАНИЯ ОТ ОТВОРЕНОТО ПИСМО?

  7. д-р.пЕнева

    Ашколсун Енева!Да си плащат всички за масрафа!Ама с това изказване си сра в гащите!

  8. ПОЛЗВАЙТЕ СИ ЛАЙНАТА КОИТО ИЗСРАХТЕ

    Кмета и мутрите му от обществен ред по най бързия начин да почнат да си ползват велоалеята-стига сте хабили служебен бензин .Енева да почне да идва на работа пеша щом иска синя зона.

  9. Misho Birata

    На тази жена какви глупости и се въртят в кратуната? Пак една крачка напред две назад, като всичко в България. Синя зона, а? Хората ясно ви казаха не, ама тя пак, на! Що не вземете да застанете и зад проекта за петролопровода, а? Ако личен лекар не беше задължителен в България, най-вероятно нямаше да можеш да изкараш и 100 лв. на месец, а иначе ще ми ръководи и направлява развитие на град … майчице мила. Кафа от непрокопсаници и аматьори.

    За туристическия данък – били направили много – борса Лондон и Пекин.
    Искам като гражданин да пуснете публичен отчет колко точно пари ни струва всяка от борсите на които участвате? После искам статистика колко англичани от Лондон особено са почивали в Поморие, същото и за китайците. Някой да е виждал китаец на живо в Поморие? Даже само ей така да се разхожда по центъра, не да е спал в някой хотел или квартира?

    Туристическия център – оная барака дето е до СДС-то? Колко пари струва тя, колко пари са изхарчени за рекламни материали, колко пари са за заплати и издръжка на това нещо? Каква е ефективността му – методика и как я измервате и как оценяте дали е на плюс или на минус това поредно упражнение?

    Много държа на отговори! Живеем във време на супер технологии и интернет, в което всеки вече има в джоба си супер компютър. Дали няма да се установи че похарчените пари за хартиени дипляни и подобни артефакти, както и присъствие на борси на които отивате просто на екскурзия на аванта, са нищожно ефективни, а? Дали за много по-малко пари изхарчени в интернет реклама в топ-сайтове на рускоезичните държави, сърбия, македония, полша, чехия, словакия, унгария, та даже и германия нямаше да е значително по-ефективна?
    Ама кой пък да има чак толкова акъл да проучи нещата?!

    Не ви ли писна от експерименти или под мотото на чужд гръб и сто тояги са малко?
    Как пък не се намериха няколко свястни хора да го вдигнат този град на крака бе?

    • до Misho birata

      Браво бе пич! Евала ти пра'им за коментара.Много на място -т'ва с борсите вече ми идва в повечеко! то едни туристи през зимата …… та чак и туристически център да работи -айде нема нужда. Да си изкара някой зимата на топло-да не хаби ток в тях. Лично на мен найстина ми писна от такива напудбени статии по сайсове за борси, добро представяне и ала бала. Само се разхождат общинските "експерти" насам-натам да за "представят"общината

    • Туристическият данък е желателно да се увеличи (но не като самоцел) и да се намали данък МПС (за нови автомобили, съответно за стари да се вдигне). Желателно е и Сдружението на Общините да не се държи пасивно, очевидна е нуждата от повече децентрализация.
      Туристическите центрове играят своята роля в доста европейски а и не само такива, друг е въпроса с управлението им!

    • Много точно казано!

  10. До Мишо Бирата! Браво ей тъй, ми паче най добре, като гледам и не вярвам на очите си. То бива тепезгьонлък, ама чак толкова не бива. И как така пасмината от общината разреши масивни строежи на пясъчната ивицза в зона А , там където е абсолютно забранено такова строителство? Кога ще бъдат уволнени некадърниците като Япаджиева и Светльо Рашков, чиято сестра, увива като змия своите проекти да бъдат разрешение срещу естествено полагаемата се сума.

  11. Поморийци прогледнаха! Чакаха изказването на Енева да разберат ,че Кмета , сестри Япаджиеви , екипа на кмета и общинските съветници на ГЕБР и РЗС са жадни за чужди имоти, лични интереси и облагодетелстване с власт ,а не трите смели жени които им го показаха открито със стачката през август и септември. Сега ги даваш на съд , но няма да ги изплашиш. Протести ще има с мото" Искаме Кмет с качествено управление на Община Поморие !!!"

  12. До д-р Енева

    Да възстановите парите за синята зона-всички които гласуваха за това. Поморие не е частен град на Герб или на И.Алексиев всичко което разпродавате и разграбвате плащаме ние и нашите деца. Ще си носите последствията скоро-КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ

  13. Доктор Енчев

    Ето за така се пише автобиография – на чужд гръб и с чужди пари.

  14. Вече 2 години чакаме

    До д-р Енева и всички Общински съветници -кога най после ще направите нещо хубаво и смислено за този град . Вече 2 год. тъпчем на едно място или се връщаме назад. Освен да вдигате ДАНЪЦИ,ТАКСИ И КОЛИ(паяка) и РАЗПРОДАВАТЕ ОБЩИНСКИТЕ ИМОТИ друго май не можете. Писна ни да ни лъжат че следващият МАНДАТ ще бъде по добър-АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОДОБРИТЕ ЖИВОТА НА ПОМОРИЙЦИ си отивайте от където сте дошли.

  15. дрЕнева

    Колкото да пишете и коментирате няма да ви се подобри живота.

  16. За какви заслуги на този алкохолик Алексиев, който три пъти е лишаван от КАТ за алкохол съветниците от ГЕРБ и лакейте им РЗС гласуваха 13 заплата. Пупликувай ги във интернет и в печатното издание на Община Поморие в което се величае алкохолика Алексиев и се оплюват с лъжи и клевети неудобните за ГЕРБ будни граждани.