Шампионска лига в детските градини в Бургас

Бойна готовност цари в бургаските детски градини. Малчуганите са затаили дъх и очакват с нетърпение най- голямото спортно събитие от масов характер в края на годината. Предстои детската Шампионска лига по футбол. Учебните заведения влизат в лют сблъсък за челните места, а общият брой на участниците ще е около 800- 850 на възраст между три и седем годинки, всички до един възпитаници на ДФК „Звездичка”.

В двата поредни уикенда са квалификациите, а срещите ще се играят в закритата модерна зала „Странд- Царството на футбола”. Финалите също ще са там, навръх празника на морския град- Никулден. Присъствие като гости са заявили редица авторитети, добре известни на широката публика. В миналогодишното издание, председателя на школата Петър Алексиев докара не кой да е, а силния човек в УЕФА за детско- юношеския футбол Мордехай Шпиглер. „Убеден съм, че ще стане за поредна година голям празник. Наясно съм, че децата са нетърпеливи да покажат натрупаните умения пред най- верните си фенове. Те израстнаха много и повишиха класата си. Колегите- треньори имат заслуга за това. Ще имаме и доста деца- дебютанти които съвсем от скоро са се включили към нашата програма и методика на обучение в съвсем ранна възраст”- заяви Петър Алексиев.

Той няма да изпуска от поглед всеки един мач понеже турнирът ще му послужи да селектира най- добрите момичета и момчета за съответните възрасти при областни, републикански и международни състезания. През календарната година, „Звездичка” участва в такива и представи на висота Бургас и заслужено получи грамоти от общината, Регионалния инспекторат по образование, БФС, БОК и УЕФА. В духа на истинската Шампионска лига, порасналите бебета ще облекат безплатно пъстроцветни футболни екипи- от главата до петите. Те се съхраняват зад дебели врати с катинар и са на стойност 20000 лв. Влизат в употреба само при специални случаи понеже костваше доста усилия и нерви на Петър Алексиев и екипа на популярната школа, докато се намери спонсор който да плати разходите.

„Така стана, че и в училищата, в които работим, осигурихме качествена екипировка, а имената на дарителите са на гърдите на децата. Каква по хубава реклама от спорта и то детския. Да развиваш такъв е неблагодарна и трудоемка работа, но вярвам, че усилията се оценят. Като стана въпрос за училищата, при тях без много шум, вътрешното първенство върви под пълна пара” заяви още Алексиев който е фаворит за приза „Бург на годината” през 2013- та. Кампанията за гласуването е в разгара си в социалната мрежа, по телефона и имейлите на организаторите, а такива които са пасивни в интернет пространството, подкрепят някой от кандидатите чрез подписка.

„Приносът на Звездичка към всички нас е безспорен, особено през тази година. Всеизвестна е грижата към децата, ами изградените вече колко станаха..осем или девет спортни площадки за нуждите на детските градини?! Такива дарения не се правят всеки ден, ръководителите на школата нямат още собствен спортен комплекс, а молеха и молят фирмите да осигуряват пари за нашите игрища с които се гордеем искрено” каза една от директорките на детските градини и пожела успех на бургаския клуб, да бъде пак на висота при организирането на предстоящата надпревара.