Възможност за работа на 150 младежи и създаване на програми за обучение на още 180 млади хора

“Важно е правителството да работи заедно с бизнеса, защото само така можем да постигнем конструктивен диалог и да помогнем на младите хора да намерят своето място на пазара на труда. Колкото повече възможности откриваме пред тях в родната им държава, толкова по-силна ще бъде тяхната мотивация да останат в България. Надявам се този пример да бъде последван не само в Европа, но и в България и все повече компании да полагат усилия в подкрепа на младите хора.”, заяви доц. Даниела Бобев – Заместник министър-председател по икономическото развитие, при откриването на инициативата.

Нестле България ще предостави възможност за работа и стаж на 330 млади хора на възраст под 30 години от цялата страна в периода 2014-2016 г. Това обяви днес Изпълнителният директор на компанията Хуан Карлос Пералехо по време на пресконференция за представяне на българското участие в Инициатива на Нестле за насърчаване на младежката заетост в Европа – Nestle needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора).

„Този форум е доказателство за връзката между бизнеса и образованието. Ние сме длъжни да дадем образование и квалификация, каквито са необходими за бизнеса. Поздравяваме инициативата и я подкрепям.“, коментира проф. Анелия Клисарова, Министър на образованието и науката.

Инициативата бе представена на 15 ноември в Атина. В рамките на проекта компанията пое ангажимент да създаде 20 000 работни места за младите хора в цяла Европа през следващите три години. България е една от страните с активно участие в инициативата. За периода 2014-2016 г. в България ще се осигурят възможности за работа на 150 младежи на възраст под 30 години и ще създаде стажантски позиции и програми за обучение на още 180 младежи на същата възраст. Те ще имат възможност да работят на различни нива и в различни отдели на компанията от производство и администрация, до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие.

Като социално отговорна компания и лидер в балансираното хранене и активен начин на живот, ние чувстваме, че е наше морално задължение да подпомагаме развитието на младите хора, заяви Изпълнителният директор Хуан Карлос Пералехо.