Жестока катастрофа на пътя Средец – Бургас

На 28.11.т.г. около 09.00 ч. на пътя Средец – Бургас, в района след с. Дебелт преди бензиностанция „ЛУКОЙЛ”, възниква пътен инцидент между : л.а. „Рено”, с бургаска регистрация, управляван от 35 годишния Б.С. от с. Дебелт и л.а. „Тойота Арго”, с бургаска регистрация, управляван от 39 годишната М.Г. от Бургас. От ПТП са пострадали общо шест човека, всички отведени в МБАЛ – Бургас, където от нараняванията си починал водачът на л.а. „Рено” – Б.С.

Водачката на л.а. „Тойота” – М.Г. и пътуващите в л.а. „Рено” четирима пътници са настанени за лечение в отделение „Реанимация” на МБАЛ – Бургас, като трима от тях са с опасност за живота, а останалите двама – без опасност за живота.

Причини за ПТП : движение с несъобразена скорост от страна на водача на лекия автомобил.а „Рено”, пътуващ в посока Бургас, който губи контрол над автомобила и навлизайки в лентата за насрещно движение, блъска движещия се правомерно там л.а. „Тойота”.

От пътния инцидент е нарушен нормалния пътен трафик в райотна на местопроизшествието за около два часа, като от 11.15 ч. пътното движение е възстановено.