Предстои Коледно математическо състезание

По традиция в цялата страна ще се проведе ХХI Национално Коледно математическо състезание под егидата на Съюза на математиците в България – „Изток”. В него могат да се включат ученици от І до ХІІ клас.

Организаторите отправят покана към учениците от І–ви до XII-ти клас за участие в състезанието, което ще се проведе на 15.12.2013г. (неделя) от 10,00 часа  в сградата на СОУ „Иван Вазов” гр. Поморие   с продължителност 120 минути.

Състезателните теми са подготвени от Съюза на математиците в България. Учениците от 1-ви до 6-ти клас и от 8-ми до 11-ти клас ще решават  9 тестови задачи с избираем отговор и една задача, която изисква подробно описание на решението(Дават се точки за части от задачата) .

За Седми клас е подготвена тема във формат, който се доближава до формата на Националното външно оценяване.

Учениците от 12-ти клас ще работят върху тема във формат на зрелостен изпит. За явяващите се на тази тема е разрешено използването на справочници с математически формули.

Записванията за участие до 12.12.2013 г./вкл/:

Таксата за участие  при записване до 12.12.2013 /вкл./  е 7 лева.

За отборното и комплексното класиране ще се вземат петте най-добри резултата в съответния клас.

На официалното закриване 19.12.2013 год. от 12.30 часа за учениците от I –ви  до  ХІІ- ти  клас  в Актовата зала на училището, ще бъдат обявени резултатите и ще бъдат връчени наградите на индивидуалните и отборни първенци.

  • На e-mаil: <souvazov@abv.bg> – само списъци на групи ученици от едно  училище.
  • Примерни задачи от предишни състезания на адрес –

www. iztok-smb.hit.bg, www.math10.com .

 

2 Отзиви

  1. Анонимен

    Че то има ли гимназиален курс в СОУ "Иван Вазов" или сегашният директор Тенекеджиев и предишният- Боян Чимов, затриха средното образование (че и прогимназиалното) в това училище?

  2. Няма и да има за голямо съжаление. Нека да продължават с частните уроци, които задължително трябва да се вземат от учителките, ако ли не…децата ни са обречени на слаби оценки. Това го има само при нас. И до кога всички ще мълчим и ще даваме купища пари, които ги вадим с голям труд не знам.