Коледната елха в Поморие грейна /видео/

Заря и фойерверки в небето ознаменуваха мига, в който поморийската коледна елха грейна. Десетки малки и големи деца и техните родители изпълниха пространството пред откритата сцена до читалище „Просвета 1888”, за да усетят вълшебството на един от най-обичаните празници. Преди запалването на лампичките на елхата кметът Иван Алексиев каза:
„Нека коледните светлинки стоплят сърцата ни! Нормално е в края на годината да се върнем назад във времето и да направим една равносметка как е минала 2013 г. Въпреки трудностите, въпреки ситуацията, пред която беше изправена държавата мисля, че за община Поморие беше една добра и благодатна година. Имахме добър туристически сезон. Лозарите имаха добра реколта, надявам се да са направили добро вино и добра ракия. За жалост рибарите нямаха добър улов, но преди два дни на техния празник те ми казаха, че се надяват следващата година да е по-добра.
Искам да пожелая на всички вас, на вашите близки и приятели много щастие, много щастливи мигове през 2014г., много доброта и много усмивки по лицата”

След това Алексиев заедно с малките близначки Изабела и Стефани натиснаха копчето на дистанционното и светлините грейнаха. Празничната програма продължи с участието на деца от ОДЗ „Детелина”, ЦДГ „Веселушко”, ДФТА „Раковина”, Вокално студио при Общински детски комплекс Поморие и огнено шоу.

Aleksiev

 

3 Отзиви

  1. Адмирации за Община Поморие и Общински детски комплекс за красивата елха и добрата организация на празненството!

  2. Баба Пена

    Как на това нещо му викахте хубава елха?На центъра има такава прекрасна,голяма, ЕСТЕСТВЕНА елха,която можеше да използват,а направиха "елха" неестествена от ЛАМПИ.В това ли се крие красотата на коледата?В неестественото.Симпола за вечнозеленият цвят на клоните на елхата,където живее Христос.Да ни е честита "елхата",радвайте се на лампичките….

  3. Елхата добре изглежда.Общината да бяха се постарали да сложат едно естествено дърво. Идеята с капанчетата и сцената е добра.