Община Поморие представи в Троян програмен продукт за ефективно управление на финанси

Присъждането на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво бе резултат от добрите практики, които община Поморие прилага. Именно заради иновативния подход в управлението независимите експерти единодушно заключиха, че местната администрация заслужава  да получи най-престижния европейски приз.

В тази връзка през изминалия месец в град Троян се проведе семинар за обмен на идеи и добри практики между общините, получили Етикета, съобщиха от пресцентъра на общината. В дискусията взеха участие техни представители, членове на Комисията за присъждане на Етикета и експертите оценители. Всяка община презентира практики, допринесли за присъждането на приза. На срещата присъстваха заместник-кметът с ресор „Бюджет и финанси” – Янчо Илиев и секретарят на общината Тони Митев. Те представиха програмния продукт ПРОК-център, чрез който община Поморие ефективно управлява финансите си. Нашите представители демонстрираха пред гостите как работи програмата в реално време. Тази практика се хареса на най-много от присъстващите, които я оцениха като най-полезна и иновативна.

Не случайно модерното и прозрачно управление на община Поморие я класира на второ място по ранг сред всички общини, получили приза. Европейският Етикет за иновации и добро управление на местно ниво е гаранция за гражданите, че в работата си общинската администрация се ръководи изцяло от 12-те принципа за добро и демократично управление на Съвета на Европа.

14 Отзиви

  1. помислете пак

    абе вие добре ли сте?модерното и прозрачно управление на община поморие- са само думи! на практика въобще не е така-и поморийци го виждат. Наши,ваши, приятели,роднини и партийни кадри-това е екипа на баничаря Алексиев

    • ЕФЕКТИВНИ КРАЖБИ И ПРОДАЖБИ

      Община Поморие е пример за ефективни кражби и разпродаване на Общински имоти.

      • Кражбите добре, крали и се поскарали … Но за "разпродаване" на имоти не разбирам! Имаш мерак да бъдеш управител на нещо си, което е неефективна Общинска собственост?

  2. Коце, колто ти платиха да публикуваш тази боза?

    • За доктор съм

      :))) Г-н Неделчо Стайков със сигурност има временна загуба на паметта. Направо тая работа им изпи ъкъла….

      • Тово не са пари за нашите Общинари. Това са дребни за семки

        Кмет Иван Атанасов Алексиев 2000
        Зам.-кмет Янчо Ангелов Георгиев 1000
        Зам.-кмет Илия Георгиев Джингов 1000
        Зам.-кмет Кунчо Димитров Гайдов 1000
        Кмет кметство Каблешково Елена Чернева Бояджиева 800 2893
        Кмет кметство Ахелой Иван Георгиев Георгиев 800 2195
        Кмет кметство Страцин Хасан Иса Кралъ 700 1360
        Кмет кметство Гълъбец Тодорка Николова Липчева 700 1323
        Кмет кметство Бата Георги Неделчев Георгиев 650 1155
        Кмет кметство Дъбник Осман Осман Смаил 650 1181
        Кмет кметство Порой Георги Неделчев Лефтеров 600 926
        Кмет кметство Горица Росен Василев Капитанов 600 759
        Кмет кметство Габерово Ахмед Али Мехмед 550 620
        Кмет кметство Белодол Гюлфие Мехмед Хасан 550 513
        Кметски наместник Медово Георги Димитров Желев 500 342
        Кметски наместник Каменар Петко Георгиев Петков 500 291
        Кметски наместник Косовец Неджатин Мустафа Чауш 500 263
        Кметски наместник Козичино Тодор Милев Милев 500 180
        Кметски наместник Лъка Жасмина Недкова Димитрова 500 119
        Кметски наместник
        Александрово Милан Кирилов Георгиев 500 77

  3. Иванка

    И точно в унисон с 12-те принципа за добро и демократично управление си гласуваха и 13 заплата!! И понеже управлението е прозразно та кмета се крие и не излезе да каже това истина ли е или не? Егаси и напудрената статия

  4. Много Експерти в Община Поморие

    Ченгето Тони Митев какъв експерт е-слухтене, следене и доносничество ли. Янчо Илиев експерт по продажба на царевица на плажа. Като се има предвид какъв им е" Шефа"-Баничар защо ли се учудвам.

    • Много експерти за награждаване

      Те това не са всички експерти в общината-Хуйбавина Лападжиева е главен юрист на удоволствията"кмета я тества" . Дечо Стайков-главен технолог-източва Общината и налива в частен винпром. Кумчо Гайдов-асфалт паша "черна каса" комисиони от строителството и проектирането. И всички съветници от ГЕРБ и РЗС които вдигат ръка срещу лично облагодетелстване "роднини и близки на работа,магазинчета и сергии,обществени поръчки,бонуси,разчистване на сметки и отмъщение,разпродаване на Общинските активи и водене на Поморие към фалит с кредити. Дано някой ден Прокуратурата също ги награди.

      • Втори шанс

        Амин!
        Не забравихте ли някой? Давам ви и втори шанс за изброяване.

    • Пеещето ченге- Вечния секретар- несменяем като папата..експерт в доносите и целуването на гъзове!

    • Читанка

      Известен писател преди много време е описал вашия шут в община поморие- целувача Тони Митев. Чети народе, ограмотявай се:
      "Имало едно време един шут. Тоя шут, като всеки шут, бил обзет от себе си, макар да опитвал да се представи за друг. Негово любимо занимание било, когато царят не е в тронната зала, да отива на царското място, да навира носа си в свивката на трона, да вирва задните си части високо и да поставя отгоре им царската корона"….

  5. Това драги съграждани наистина е най-ефективно и най-прозрачно управление на община Поморие от към разграбване на общината и раздаване на свой.Както и смазване на неодобните.Прозрачни защото те даже и не се крият защото Поморие е малък град и се вижда как си раздават теренчетата как си се назначават на работа (все свой).Та общината стана най-голямото предприятие по брои работни места в община Поморие. А ние плащаме заплатите (всички останали).Тези хора взеха общината за бащиния а ние гласувахме за тях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!