Поморие поиска да няма имунитет за магистратите

barekov&aleksiev3

“Г-н президент, аз, гражданинът на Република България живея в една престъпна държава, на която вие сте президент” и “Да сринем имунитета на магистратите, те са виновни за хала на държавата”, с тези два плаката, носени от граждани, беше посрещнат Николай Бареков в Поморие. На срещата с жителите на града присъства и кметът на общината Иван Алексиев.

Положението в държавата не е добро, констатира лидерът на “България без цензура”. Националните институции не работят в полза на гражданите, иначе няма как да сме най-корумпираната, най-бедната и най-болната страна в ЕС. Държава има тогава когато има ред и правила, иначе няма здравеопазване, няма образование, няма нищо. Всички знаят за демографския проблем, но това е следствие, коментира Бареков.

Поморие е добро място за живеене, но в момента се преживяваме един труден момент, каза кметът на града Иван Алексиев. От момента на встъпването си в длъжност, аз казах, че не съм кмет на ГЕРБ, а на Поморие, но след смяната на правителството сме подложени на невероятен натиск. В момента търпим негативите на това, че сме от ГЕРБ, такава е системата – но редно ли е да е така, защо трябва да страдат хората, попита градоначалникът.

Омразата е насадена от политическите партии – коментира на свой ред Николай Бареков. Не мога да не се съглася с тезата на кмета, и смятам, че не е редно хората да бъдат заложници на партиите. Ние не случайно избрахме да стъпим на местната власт, защото кметовете добри или лоши, са хората, които са най-близо за проблемите на обикновените граждани.

Защо в конституцията е записано, че всички сме равни, а в същото време политиците и магистратите се ползват с имунитет, попитаха местните хора. Според тях много от проблемите тръгват точно от там. Има едно нещо, което българските политици могат да направят – ние искаме пряк избор на районни съдии и прокурори и шефове на полицейски управления. Защо един кмет може да бъде избиран на всеки четири години, а магистратите не могат, попита Бареков.

Искаме нещо много просто, когато гражданин се оплаче на един политик, че са му нарушени правата, той да се вдигне и да разбере защо, а след това да вземе мерки, каза възрастен мъж от града. Според него истината е една – нова Конституция.

снимки: barekov.com

 

barekov&aleksiev

barekov&aleksiev2

stoqn

barekov

 

4 Отзиви

  1. V politi4eskiq teatar,aktiori – mnogo!!!
    No,koi da im vqrva???!!!

  2. Анонимен

    Уж сме добър град за живеене според кмета на града ни, а много хора го напуснаха, за да учат и да се развиват някъде другаде.Как се получава това, г-н кмете?

  3. Ройтер

    Стоян4о какво си застанал като Матросов пред амбразурата?.Бареков ли искаш да те чуе.
    Или искаш ве4е да ти казват поморийското лудо Яне. Кой те излъга 4е магистратите са "свещенни крави" пред закона.Както и депутатите..Колко депутати са подсъдими..То си има процедура и им се сваля имунитета. Нима в митниците ,в болниците ,в МВР и всяка друга част на обществото корупцията/ "лошите "/са по малко?Просто медиите ни манипулират и насочват гнева ни към магистратите ….Колко инстанции има в съдебната система? Нима по пътя към най-горната инстанция едно дело все попада на "лоши". Лекарите като не могат да спасят някое дете ,родилка или просто човек плюем лекарите ..Налитаме да ги бием дори….После ходим да им се молим…..Защо като не вярваме в съдебната система все опираме до нея да ни реши споровете или да накаже виновните..

    • Те не вярват в хората, а не в системата! Тези, които искат да имат имунитет няма как да им е чиста съвестта.