„М-Бус” се включва в дарителската кампания за болно момиченце

Транспортна фирма „М-Бус” се включва в кампанията, в подкрепа на 13-годишната Анна – Мария Гепова, като слага кутии за дарения в автобусите си. Момиченцето, което е дъщеря на служителка във фирмата, страда от рядко заболяване и се нуждае от животоспасяващо лечение в чужбина. Първоначалната диагноза, че детето има Невробластом – ембрионален тумор, бе отхвърлена и се оказа, че заболяването е Сарком на Юинг. Сега семейството се е насочило към клиники в Израел и Германия и изчаква мненията на лекарите от двете страни.

Заболяването се развива бързо и, за да спечелят ценно време, близките правят всичко възможно да съберат парите, без които лечението не може да се осъществи. Съученици и близки на Анна-Мария организират благотворителни инициативи в нейна подкрепа и разполагат кутии на различни места в града.

За да привлекат повече хора към каузата, от „М-Бус” сложиха кутии за дарения в 30 свои автобуса, които ще се движат по различни направления в празничните дни.

„Надяваме се в навечерието на коледните и новогодишните празници хората да станат съпричастни към случващото се с Анна-Мария и нейното семейство. Всички във фирмата сме се ангажирали с каузата. Имаме кутия за дарения в офиса, както и в сервиза ни. Според нас кампанията би имала най-голям успях, ако се привлекат максимален брой хора. Затова сложихме кутиите в автобусите си, до шофьора, откъдето минават пътниците”, казват от „М-Бус”.

Дарителските кутии в автобусите ще останат там поне до първите работни дни на 2014 година. След това ще бъдат отворени, а събраните средства преведени по сметката на Анна – Мария. Ако се наложи те отново ще бъдат върнати на мястото си. Всеки, който иска, може да направи дарение и на банкова сметка: BG45UNCR70001521223876 /UNCRBGSF/unicredit bulbank/ Anna-Maria Radostinova Gepova