Бурята уби петима британци

Петима души загинаха и хиляди имаха проблеми по пътищата, след като Великобритания беше връхлетяна от силни ветрове и проливни дъждове, които причиниха хаос по пътищата, забавяне или отменяне на полети и фериботни курсове, пише Blitz.bg. Хиляди пътници останаха на летище „Гетуик” заради отменени полети и спиране на тока на летището.

Спасителните служби евакуираха хора от къщи около Ривър Мол, чиито води се очаква да стигнат рекордни нива край Сърей, където властите са издали предупреждение за опасност от наводнения.

Пожарникарите от Сърей и Кент прекъснаха коледната си стачка, за да помогнат на хората да се справят със затрудненията, причинени от лошото време.

Метеоролозите в страната предупреждават за бушуващи силни ветрове, които могат да причинят значителни щети. Има и много паднали дървета, които затрудняват значително придвижването по пътищата. Значителни снеговалежи са регистрирани в Северна Шотландия.

Снежната покривка ще достигне от 2 до 4 сантиметра утре и от 5 до 8 вдругиден. В районите с надморска височина от 800 метра ня ще достигне до 20 сантиметра към края на нощта.