Катастрофа затвори движението на МПС до Поморие /обновена/

ptp1

Днес, около 12.30 ч. на пътя Бургас – Поморие, в района на разклона за града възниква пътен инцидент между  бетоновоз, т.а. „Форд Транзит” и л.а. „Пежо”.
От пресцентъра на ОД на МВР Бургас съобщиха, че товарен автомобил «Форд Транзит», с бургаска регистрация, собственост на «Хляб и хлебни изделия» ЕООД, управляван от 39 год. Т.А. от Бургас / движещ се от Поморие в посока Бургас/, по неустановена до момента причина, се отклонява вляво и навлизайки в лентата за насрещно движение, се блъска челно в движещия се от Бургас към Поморие бетоновоз «Мерцедес Актрос», с бургаска регистрация, управляван от 30 годишния М.М. от Бургас. При сблъсъка на двете моторни-превозни средства, бетоновоза се преобръща на  пътното платно, блъскайки се в крайпътно дърво, а товарния автомобил «Форд» отскача и с предницата си, се блъска в движещия се в посока от Поморие към Бургас, л.а. «Пежо Партнер», с бургаска регистрация, управляван от 45 годишния Д.С. от Черноморец.При преобръщането на бетоновоза се разлива и част от превозвания бетон.

Повече от час е било необходимо на пожарникарите да извадят от кабината на бетоновоза шофьора, който е бил заклещен. Същият е получил фрактура на крака, прегледан е в МБАЛ Бургас и освободен за домашно лечение. Водачът на товарния автомобил «Форд» е настанен за лечение в отделение «Реанимация» с диагноза «политравматизам», с опасност за живота. От леката кола няма пострадали.

Движението в пътната отсечка бе отцепено, като от сектор «Пътна полиция» към ОДМВР пренасочваха  водачите да използват обходния маршрут през Каблешково и с. Лъка за придвижване.

ptp2

ptp3

ptp4

ptp5

6 Отзиви

  1. Анонимен

    Там на двата изхода на града ЗАДЪЛЖИТЕЛНО са нужни светофари!Човешкият живот няма парично измерение и оправданието, че няма пари не е актуално!Петър Златанов уж щеше да сложи светофар, но окраде милионите!

  2. сложете светофари на всяко кръстовище

  3. анонимен

    Някои май не са разбрали къде точно е станал инцидента – в случая дори и да има светофар, това място е далече от самия разклон – има си необходимата непрекъсната осова линия , която НЕ ти позволява да напускаш платното, в което се движиш! По същия начин както червения сигнал на светофара не ти позволява да преминеш през кръстовището! Мисля , че има и ограничение на скоростта във въпросния участък, въпроса е , че има хора , за които правилата не важат! ако искат да сложат и 1000 светофара – все тая , проблема е бил винаги в манталитета български – самонадеяност ,безрасъдство и парадиране – тоест комплексарство – елате ме вижте кво бмв имам 5 -та серия от 98 година – примерно … жалка история…

  4. Анонимен

    Ако пътят беше разширен с четири ленти и с мантинела, нямаше да се стигне до инцидента!

    • анонимен

      Не може пътищата в цялата републиканска мрежа да бъдат 4-лентови – това го няма никъде по света! Именно затова има ограничителни знаци и маркировка – няма кой да ги спазва обаче . Как например на проходите се кара бавно ? има завой след завой – а си настъпил повече газта – излиташ ! В случая говорим за несъобразена скорост на път , който е в рамките на населено място , близо до разклон без видимост, при който вероятността да стане катастрофа при изпреварване е в пъти по-голяма от вероятността да не стане такава!

      • Анонимен

        Ама пътят в Поморие е част от магистралния пръстен около Черно море и е доста по-натоварен от редица други пътища в страната.Освен това сме и туристическа дестинация!