Вие сте тук: Начало » Актуално » Бургаска област представена на международен инвестиционен форум в Текирдаг, Турция

    Бургаска област представена на международен инвестиционен форум в Текирдаг, Турция

    На посещение в град Текирдаг, Република Турция по покана на Асоциацията на общините и градовете от регион Тракия бе Областният управител на област Бургас Павел Маринов. Заедно с депутата от Коалиция „За България” Атанас Зафиров и зам. областния управител на област Бургас Юсеин Мехмед, той участва в деловата работа на международен инвестиционен форум организиран от Търговско-промишлената палата на град Текирдаг. В българската делегация участваха и представители на бизнеса от страната и областта.

    Посрещнат изключително сърдечно от турските си домакини Павел Маринов има официална срещна с кмета на град Текирдаг доктор Адем Далгъч, който го запозна с динамичните темпове на развитие на пристанищния град, разположен на брега на Мраморно море и в близост до Истанбул. Очертани бяха конкретни насоки за съвместно ползотворно икономическо партньорство, както между отделни стопански субекти от двете страни на общата ни граница, така и между настоящи и бъдещи инвеститори от България и Турция.

    В своето изказване на инвестиционния форум Областният управител на Бургаска област направи подробно представяне на големите възможности на Бургаска област за инвестиции и развитие на съвместни индустриални проекти между български и турски бизнесмени, както в областта на промишленото производство, а така също и в селското стопанство и туризма. На срещата беше договорено участие на представители на област Текирдаг в бъдещия съвместен бизнес-форум, чийто домакин през април ще е Бургас.

     

     

     

    Горе