Поморие инвестира в реклама на 9 туристически борси през 2014 година

И тази година набира сили международната реклама на Поморие като туристическа дестинация. Чрез европейски и собствени средства общината успява да популяризира забележителния си туристически потенциал пред света.

Участия в девет туристически изложения през 2014 г. ще ни осигури проектът „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара Планина”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”.  Проектът се реализира в партньорство с общините Айтос и Руен и е на стойност близо половин милион лева. През тази година той ще даде международен отзвук за града ни като туристическа дестинация. През февруари и март Поморие ще покори три от най-мащабните световни изложения – TTR Букурещ, TRAWEL/UTAZAS Будапеща и ITB Берлин. Не по-малко важни са и международните борси в България. Поморие ще се представи на „Изложба на общините”- Пловдивски панаир; „Ваканция и СПА Експо”- София; „Борса за културен туризъм” – Велико Търново; Фестивал на устойчивия туризъм и здравословното хранене „Зелени дни” – София; „Уикенд туризъм” – Русе”; „Вашата ваканция” – Бургас.

През изминалата година на тържествата по повод Международния ден на туризма в града, кметът Иван Алексиев официално заяви, че общината ще подпомогне туристическия бранш като финансира представяне на няколко изложения. Четири месеца по-късно подготовката за първите две борси е факт. MITT Москва “Пътешествие и туризъм” и UITT Киев са най-значимите туристически събития в Русия и Украйна. През месец март Поморие ще бъде представен на двете борси от служители в отдел „Туризъм” и членове на местните сдружения на туроператорите и на хотелиерите и ресторантьорите.

Чрез атрактивни рекламни материали и привлекателни щандове, посетителите на многобройните изложения ще се запознаят с уникалната природа на региона и огромния му потенциал за разнообразни форми на туризъм. Акцентът и тази година ще бъде поставен върху балнеотуризма, развитието, на който ще даде възможност на Поморие да се превърне в целогодишна туристическа дестинация и да затвърди славата си на Столица на балнеологията на България. С тази насоченост през изминалата година градът ни се представи на осем изложения, където пожъна успех и предизвика интерес у хиляди посетители от цял свят.

Пресцентър Община Поморие

4 Отзиви

  1. На снимката някой да чете да пише "ОБЩИНА ПОМОРИЕ'? А служителката е на община Поморие. Въпроса ми е кого рекламира общината – Община Поморие или само отделни юридически лица?

    • Константин Златаров

      Уважаеми "Nedko", снимката и заглавието на въпросната публикация, изпратена от пресцентъра на общината, са мой личен избор. От твоята анонимност в коментара разбирам, че нещо те тревожи, но мен това не ме интересува. Колко пъти е необходимо да пишем, че този сайт няма нищо общо с институцията Община Поморие. Аз съм един от онези, които решаваме какво да се сложи и къде, а не ти анонимнико, който си написал фалшива електронна поща, за да не мога да ти отговоря по-подробно! За доуточнение: на снимката пише "Поморие", но явно този служител ти е трън в очите.Според моето скромно мнение, този служител разбира доста добре от работата си и дърпа напред Община Поморие. Казвам го от опит, за разлика от теб, защото аз разбирам малко от туризъм.И научи какво означава юридическо лице.

  2. още 1 анонимник

    Чакаме китайците на Алексиев.
    Горния коментар е отвратителен и не подхожда на човек работещ в медийната сфера.
    Аман от разбирачи в туризма, заради такива я докарахме да слугиваме на кръпки и прошляци.
    Села като Черноморец, Царево, Китен и Приморско отдавна са далеч по атрактивни и развити дестинации от родното Поморие.
    Дано сте доволни, спете спокойно!

  3. Не разбирам

    Вероятно не пише община Поморие понеже не се представя само Поморийска община. До колкото разбирам, Поморие участва с част от пари отпуснати по програма и в случая сме с още две общини. То горе си пише кой финансира но някой трябва да прочете. На щанда пише "Pomorie Bay and eastern Stara Planina". Лесно е да се направи извод но…