Проект ще мотивира младежи от общината за активно гражданско участие

Проектът „И моето мнение има значение” има за цел да промени нагласите и да провокира активното участие на младите хора от малките населени места в изборите за Европейски парламент през май 2014 г. Инициативата ще мотивира младежите да участват в процесите на вземане на решения на европейско ниво. По време на проекта ще се реализират обучителни семинари в Поморие, Каблешково, Ахелой, Бата и Дъбник, които ще запознаят младите хора с техните права на европейски граждани, с начина, по който Европейският парламент ги защитава и с аргументи, защо е важно да се гласува на тези избори. В рамките на проекта се предвижда и артистичен конкурс с изложба, която ще бъде представена в институции от общината и ще даде възможност на младежите да изразят своята позиция по отношение на спазването и неспазването на европейските права в тяхното родно място. На финала на проекта ще се проведе мотивационен форум, който ще  насърчи младите да участват и да бъдат активни за своето бъдеще, като се включат в изборите за Европейски парламент.

Проектът се осъществява от сдружение „Мозайка” – гр. Каблешково, с  финансовата подкрепа на Национална програма за младежта и със съдействието на  Община Поморие.

2 Отзиви

  1. Анонимен

    Срамота, в Поморие няма нито една неправителствена организация, която да се занимава с младежки дейности!Ето, изпуснахме програми като "Младежта в действие", "Леонардо да Винчи", "Коменски", "Грюндвиг" и пр…а и сега идва "Еразмус +"!ю
    Не отписвайте младите хора!

  2. Гошо от Квартала

    Лапачка да има – бетон, строежи, острови и некачествен матриал за изборите. Ебе ги за младежта.